
به گزارش ارزینجا و به نقل از voiceofcrypto، دولتهای محلی چین بهصورت پنهانی در حال فروش رمزارزهای توقیفشده از جمله حدود ۱۹۴ هزار بیت کوین (BTC) به ارزش تقریبی ۱۶ میلیارد دلار هستند تا کسری بودجه خود را جبران کنند. این اقدامات در حالی انجام میشود که چین بهطور رسمی معاملات رمزارزی را ممنوع کرده است. در همین حال، اقتصاد چین با روندی کاهشی روبهرو است و فشارهای مالی روزافزون، دولتهای محلی را به سمت منابع تأمین مالی غیرمعمول سوق داده است. گزارشها حاکی از آن است که دولت چین رمزارزهای توقیفی را علیرغم وجود ممنوعیت قانونی، از طریق شرکتهای خصوصی و در خارج از کشور به فروش میرساند.
جزئیاتی از رسوایی لیکوئید شدن ۱۶ میلیارد دلاری بیت کوین
در حالی که چین سالها پیش معاملات و استخراج رمزارزها را ممنوع کرد، با این حال اجراء مؤثر این ممنوعیت همواره با چالش مواجه بوده است. گفتنی است که جرایمی همچون کلاهبرداری اینترنتی، قمار غیرقانونی و پولشویی همچنان در این کشور ادامه دارد. همین امر به دولت چین اجازه داده است تا مقادیر زیادی ارز دیجیتال را در پی بازداشت مجرمان، مصادره کند. همچنین، تا پایان سال ۲۰۲۳، دولت چین حدود ۱۵ هزار واحد بیت کوین در اختیار داشت که در آن زمان ارزشی معادل ۱.۴ میلیارد دلار داشت. اما اکنون، طبق گزارشها این رقم به ۱۹۴ هزار BTC رسیده که معادل حدود ۱۶ میلیارد دلار است. طبق دادههای پلتفرم بیتبو (Bitbo)، چین دومین دارنده بزرگ بیت کوین در جهان پس از ایالات متحده به شمار میآید.
فروش بیت کوین توقیفی بدون چهارچوب قانونی

در ادامه و بر خلاف ایالات متحده که سیاست روشنی در خصوص نگهداری و استفاده از داراییهای رمزارزی دارد، چین فاقد چهارچوب قانونی مشخصی برای مدیریت این داراییها است. در نتیجه، مقامات محلی بهصورت خودسرانه اقدام به فروش این داراییها از طریق بازارهای خارجی کردهاند. لازم به ذکر است که بر اساس اسناد دادگاه و سوابق تراکنشها که توسط خبرگزاری رویترز منتشر شده، چند دولت محلی از جمله شهرهای شوشو، هواآن و تایژو با شرکتهایی مانند Jiafenxiang، یک شرکت فناوری مستقر در شنژن، همکاری کردهاند. طبق این گزارش، شرکت مذکور از سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۳ میلیارد یوان (حدود ۴۱۴ میلیون دلار) دارایی دیجیتال به نمایندگی از این شهرها را به فروش رسانده است.
پیشنهاد تشکیل ذخیره رمزارزی ملی
این رویکرد “نقدشوندگی از در پشتی” به مقامات محلی امکان میدهد تا بدون نقض مستقیم قوانین داخلی، داراییهای رمزارزی توقیفی را به ارز فیات تبدیل کنند و بودجه خود را تأمین نمایند. گفتنی است که با وخامت اوضاع اقتصادی و کمبود منابع مالی در سطوح محلی، انگیزه برای ادامه فروش این داراییها نیز افزایش یافته است. همچنین، در پاسخ به این وضعیت مبهم، برخی کارشناسان حقوقی و مالی پیشنهاد کردهاند که بانک مرکزی چین وظیفه مدیریت داراییهای دیجیتال توقیفی را بر عهده گیرد. به گفته “گو ژیهاو”، وکیل مستقر در شنژن، چین باید یا این داراییها را در یک محیط تحت نظارت خارج از کشور به فروش برساند یا یک ذخیره رمزارزی ملی مشابه با رویکرد ایالات متحده تأسیس کند.
هنگکنگ؛ گزینهای قانونی برای حفظ داراییهای بیت کوین

علاوه بر آن، پیشنهاد ذکرشده در میان فعالان حوزه رمزارز مورد توجه قرار گرفته است. برخی معتقد هستند که نگهداری و خرید بیت کوین میتواند مزیتی راهبردی مشابه اقداماتی که “دونالد ترامپ” در ایالات متحده انجام داده است، برای چین ایجاد کند. همچنین پیشنهاداتی درباره تأسیس یک صندوق ثروت حاکمیتی رمزارزی مستقر در هنگکنگ مطرح شده است. از آنجا که معاملات رمزارز در هنگکنگ قانونی است، این منطقه میتواند بدون آنکه قوانین داخلی کشور نقض شود، محلی مناسب برای حفظ ارزش داراییهای دیجیتال چین باشد.
در نهایت، صرفنظر از اینکه چین این فروشهای پنهانی را ادامه دهد یا نه، واقعیت استفاده از این داراییها توسط یک دولت بزرگ، نشاندهنده نیاز فوری به تدوین سیاستهای شفاف در حوزه داراییهای دیجیتال است؛ چرا که بدون چنین سیاستهایی، خطر عقبماندن از سایر کشورهای جهان وجود دارد.