آموزش تحلیل تکنیکال – قسمت دوم

انتشار 4 سال قبل
آنچه می‌خوانید...

آموزش تحلیل تکنیکال – قسمت دوم پس از مطالعه ی قسمت اول آموزش تحلیل تکنیکال که به مبانی پایه پرداخته بود، حالا به سراغ قسمت دوم می رویم. در این آموزش با نمودارهای OHLC آشنا می شویم.   نمودار OHCL این عبارت مخفف Open High Low Close است. در این نمودارها قیمت آغازین ارز دیجیتال […]

آموزش تحلیل تکنیکال - قسمت دوم

آموزش تحلیل تکنیکال – قسمت دوم

پس از مطالعه ی قسمت اول آموزش تحلیل تکنیکال که به مبانی پایه پرداخته بود، حالا به سراغ قسمت دوم می رویم. در این آموزش با نمودارهای OHLC آشنا می شویم.

 

نمودار OHCL

این عبارت مخفف Open High Low Close است. در این نمودارها قیمت آغازین ارز دیجیتال در معاملات در بازه ی زمانی مشخص، قیمت پایانی معاملات در بازه ی زمانی، بالاترین قیمت ثبت شده و پایین ترین آن در مدت مشخص نمایش داده می شود. برای استفاده از این نمودارها باید تایم فریم یا بازه زمانی مشخصی را انتخاب کرده باشید. بازه های یک روزه، 7 روزه و … می تواند نمونه هایی از این بازه زمانی باشد.

برای مثال اگر شما از OHCL در بازه ی 7 روزه استفاده کنید، بالاترین و پایین ترین قیمت 7 روز به علاوه ی قیمت در هنگام شروع معاملات در روز اول و قیمت در پایان معاملات روز آخر به شما گفته می شود.

سه نوع نمودار برای این کار وجود دارد. خطی، میله ای و شمعی. نمودار شمعی پرکاربردترین آن ها است.

 

نمودار خطی

نمودار خطی یک خط راست بر روی نمودار قیمت است که فقط یک مورد از 4 مورد OHCL را نشان می دهد. معمولا هم این قیمت، قیمت پایان معاملات در بازه مشخص است. البته در تنظیمات نرم افزاری که از آن برای رسم نمودار استفاده می شود، امکان تغییر آن از Close وجود دارد.

نمودار اول

در شکل بالا، خط نقطه چین افقی وسط تصویر که رنگ قرمز دارد و قیمت 10514.49 را نشان می دهد، همین نمودار است.

 

نمودار میله ای

نمودار میله ای اطلاعات بیشتری را به ما می دهد. هرچند استفاده از آن کمتر شده است.

نمودار 2

نمودار میله ای چنین شکلی دارد. نمودار سمت راست نمودار نزولی یا bear bar است. خط بالا سمت چپ بیانگر قیمت آغازین و خط پایین سمت راست بیانگر قیمت پایانی است. بیشتر بودن قیمت آغاز به پایان، باعث نزولی بودن میله است.

تصویر سمت چپ، میله ی صعودی یا bull bar است. چرا که خط افقی سمت چپ که قیمت آغاز است پایین تر از خط سمت راست به معنای قیمت پایان می باشد.

 

نمودار شمععی

پر کاربردترین شکل نمودار، کندل یا شمعی است. این نمودار هر 4 مولفه را به ما نشان میدهد. بیایید نگاهی به این نمودار بیاندازیم.نمودار سوم

این نمودار با دو رنگ قرمز و سبز، صعودی و نزولی بودن را نمایش می دهد. ضلع پایین مستطیل سبز قیمت آغازین و ضلع بالای آن قیمت پایانی است. این موضوع در مستطیل قرمز برعکس است. یعنی ضلع پایین نشانه ی قیمت پایان و ضلع بالا قیمت آغازین است.

همچنین سر بالای خط عمودی بالاترین قیمت و سر پایین آن پایین ترین قیمت را نشان می دهد.

دانستن کلیات این موارد، برای کسی که به دنبال فراگیری این تحلیل است، بسیار مهم است. این نمودارها در سایت هایی مثل tradingview قابل استفاده است.

درباره ی چگونگی استفاده از آن ها در آموزش بعدی صحبت می کنیم. همراه ما باشید!

برای مطالعه اخبار مرتبط با رمزارزها در ایران و جهان، وبلاگ و کانال خبری ما را دنبال کنید.

 

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx