دامیننس بیت کوین چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

انتشار 2 سال قبل
آنچه می‌خوانید...

به کمک دامیننس بیت کوین می‌توانید روندهای بازار را تشخیص دهید و قدرت بیت کوین را نسبت به سایر رمزارزهای بازار را بسنجید، پس برای اطلاعات بیشتر با ما همراه شوید.

دامیننس بیت کوین

دامیننس بیت کوین یا سلطه بیت کوین به ارزش بازار بیت کوین در مقایسه با سایر آلت کوین‌ها اشاره دارد. از آن جا که بازار ارزهای دیجیتال نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند، معامله‌گران و سرمایه گذاران همواره به دنبال راه‌های مختلفی هستند تا روندهای بازار را شناسایی کنند و آگاهانه‌تر به تصمیمات سرمایه گذاری برسند. یکی از این راه‌ها، استفاده از درصد دامیننس بیت کوین است، که چشم‌انداز جامعی از بازار ارزهای دیجیتال و آینده آن فراهم می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که دامیننس بیت کوین چیست و چگونه می‌توان در تحلیل بازار رمزارزها از آن استفاده کرد، با ما همراه شوید.

دامیننس بیت کوین چیست؟

پیش از هر چیز ابتدا لازم است بدانید که دامیننس بیت کوین (Bitcoin Dominance) چیست. این درصد، نسبت ارزش بازار بیت کوین به آلت کوین‌ها را بیان می‌کند؛ یعنی هر ارز دیجیتال دیگری که بیت کوین نیست! هنگامی که سلطه بیت کوین را با سایر دارایی‌های دیجیتالی مقایسه می‌کنید، می‌توانید بر اساس شرایط فعلی بازار به فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری پی ببرید.

برای محاسبه ارزش بازار، ارزش تمام توکن‌های در گردش بیت کوین در نظر گرفته می‌شود. یعنی در واقع تعداد همه توکن‌های موجود در ارزش فعلی رمزارز ضرب خواهد شد.

فرمول محاسبه دامیننس بیت کوین

اهمیت تحلیل دامیننس بیت کوین چیست؟

نسبت سلطه بیت کوین رابطه بیت کوین با سایر ارزهای دیجیتال بازار تغییر می‌کند و به معامله‌گران اجازه می‌دهد دید بهتری به بازار پیدا کنند، مدیریت رسید خود را بهبود ببخشند و روندهای احتمالی و فرصت‌های معاملاتی را بشناسند.

با نگاهی با داده‌های تاریخی، پی می‌بریم که بخش قابل‌توجهی از بازار رمزارزها، شکل و جهت کلی روند بیت‌کوین را دنبال می‌کند. از آن جا که بیت کوین بیشترین سلطه را بر ارزش بازار رمزارزها دارد، رابطه قوی و مستقیمی با آلت‌کوین‌ها دارد، چرا که این رمزارزها پاسخ شدیدی به حرکات قیمت بیت کوین نشان می‌دهند. به همین دلیل، می‌توان از دامیننس بیت کوین برای پی بردن به روندها در بازار آلت‌کوین نیز استفاده کرد.

عوامل موثر بر دامیننس بیت کوین

این عوامل می‌توانند باعث افزایش یا کاهش سلطه بیت کوین شوند:

تغییر روندها

قبل از انفجار آلتکوین ها، غیر معمول نبود که دامیننس بیت کوین بالای ۹۰ درصد باشد. همانطور که آلتکوین ها در مجموع علاقه کاربران و سرمایه گذاران بیشتری را به خود جلب کردند، بیت کوین بخشی از این توجه را به دارایی های دیگر، که نوسانات بیشتر و کاربردهای هیجان‌انگیزی داشتند، از دست داد. در حالی که بیت کوین برای تغییر نحوه انتقال ارزش ایجاد شد، پروژه های کریپتویی تکامل یافتند تا کاربردهای بیشتری داشته باشند. برخلاف بیت کوین، بسیاری از آلتکوین ها در صنایع مختلفی از جمله بازی، هنر و خدمات مالی غیرمتمرکز فراتر از انتقال پول به کار می‌روند. بسته به روند فعلی، ممکن است علاقه و معاملات بیشتری در مورد نوع خاصی از پروژه های رمزنگاری وجود داشته باشد. به عنوان مثال، انفجار NFT ها میتواند دلیل کاهش دامیننس بیت کوین به نفع توکن های مرتبط با NFT باشد.

با گذشت زمان، بیت کوین جایگاه خود را به عنوان یکی از دارایی‌های دیجیتالی «پایدارتر» تثبیت کرد. علاقه معامله گران به نوسانات قیمت چشمگیرتر و فرصت های سود مرتبطی که برخی آلتکوین های جدید ارائه می دهند نیز می تواند بر دامیننس بیت‌کوین تأثیر بگذارد و منجر به تخصیص وجوه به دارایی های پرخطرتر شود.

بازار گاوی یا خرسی

طی چند سال گذشته، رشد گسترده محبوبیت استیبل کوین ها توانسته سلطه بیت کوین را تحت فشار قرار دهد. به طور خاص، در بازار نزولی یا در زمان‌های نوسان، استیبل کوین‌ها اغلب برای محافظت از سرمایه‌های سرمایه‌گذاران کریپتو در بحبوحه کاهش قیمت‌ها استفاده می‌شوند. استیبل کوین آلتکوینی است که برای حفظ ارزش برابر با ارزش دارایی با قیمت پایدارتر، مانند ارز فیات یا کالا طراحی شده است. سرمایه گذاران و معامله گران کریپتو اغلب از استیبل کوین ها برای خروج سودها بدون نیاز به تبدیل ارزهای دیجیتال خود به ارز فیات استفاده می کنند. هنگامی که وجوه از بازار بیت کوین خارج می شوند و به سمت استیبل کوین ها می‌روند، سلطه بیت کوین با کاهش مواجه خواهد شد.

در بازار صعودی احتمال معکوس شدن این روند وجود دارد. وقتی بازار رو به رشد است، معامله‌گران این انگیزه را دارند تا دارایی‌های خود را از استیبل کوین‌ها به دارایی‌های بی‌ثبات‌تر منتقل کنند که فرصت‌های معاملاتی بیشتری فراهم می‌کنند؛ از جمله بیت کوین. با این حال، معامله‌گران جسور ممکن است گزینه‌های مخاطره‌آمیزتری را انتخاب کنند و نقدینگی را به آلت‌کوین‌هایی که حتی از بیت‌کوین بی‌ثبات‌تر هستند، وارد کنند، بنابراین تأثیرات کلی شرایط مطلوب بازار بر دامیننس بیت‌کوین بسیار وابسته به زمینه است.

میانبر از طریق استیبل کوین ها

استیبل کوین ها در مقایسه با ارزهای فیات، برای دسترسی به انواع ارزهای دیجیتال مناسب‌تر هستند. این به این دلیل است که در حالی که صرافی‌های فیات به کریپتو وجود دارد، این صرافی‌ها می‌توانند محدودکننده باشند و فقط ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌های محبوب‌تر را ارائه دهند. با این حال، صرافی‌های کریپتو به کریپتو، اغلب مجموعه‌ای جامع‌تر از ارزهای دیجیتال قابل معامله با استیبل کوین‌های انتخابی را ارائه می‌دهند. از این رو، افرادی که می خواهند ارزهای دیجیتال خاصی را معامله کنند، ممکن است از طریق استیبل کوین وارد بازار شوند. به طور طبیعی، اگر مقدار قابل توجهی از وجوه جدید از طریق استیبل کوین ها و نه بیت کوین وارد بازار شود، ارزش کل بازار کریپتو افزایش می یابد و باعث کاهش دامیننس بیت کوین می شود.

ظهور کوین‌های جدید

گاهی اوقات، کوین‌های جدیدی که وارد بازار می شوند می توانند به سرعت محبوبیت پیدا کنند و باعث کاهش دامیننس بیت کوین شوند. به یاد داشته باشید که بیت کوین با هر ارز دیجیتال دیگری در بازار در حال رقابت است، بنابراین ظهور چندین آلتکوین محبوب به طور همزمان ممکن است بر آن تأثیر بگذارد. با این حال، این احتمال وجود دارد که این آلتکوین‌ها پس از از بین رفتن تبلیغات محبوبیت خود را از دست بدهند. اگر این اتفاق بیفتد و وجوه از این آلتکوین ها به بیت کوین یا به خارج از بازار کریپتو منتقل شود، دامیننس بیت کوین ممکن است دوباره افزایش یابد.

چطور نمودار دامیننس بیت کوین را بخوانیم؟

نمودار سلطه بیت کوین

چارت دامیننس BTC یک طراحی گرافیکی است که سلطه بیت کوین را به عنوان یک شاخص به نمایش می‌گذارد. معامله‌گران ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۷ تا کنون از این شاخص برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند. البته این نمودار در انفجار آلت‌کوین در سال ۲۰۲۱ دوباره توجه بیشتری به خود جلب کرد. در حال حاضر، دامیننس بیت کوین یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای معاملاتی به شمار می‌رود.

راحت‌ترین راه دسترسی به دامیننس بیت کوین، از طریق چارت دامیننس بیت کوین تریدینگ ویو (BTC.D) است، که در بالای صفحه برای شما قرار داده شده است. به کمک آن می‌توانید دامیننس امروز بیت کوین را مشاهده کنید و امکان مشاهده این شاخص در بازه‌های زمانی مختلف را نیز داشته باشید. در ادامه، به روش تحلیل وضعیت فعلی دامیننس بیت کوین نیز می‌پردازیم.

استفاده از دامیننس بیت کوین در معاملات

روش وایکوف (Wyckoff)

روش وایکوف که در اوایل دهه 1930 توسعه یافت، مجموعه ای از اصول است که برای معامله گران و سرمایه گذاران در بازارهای مالی سنتی طراحی شده است. برخی از این اصول، مانند قانون علت و معلول، می‌توانند هنگام جستجوی فرصت‌های سود با استفاده از دامیننس بیت‌کوین اعمال شوند.

بسیاری از معامله گران و سرمایه گذاران از روش وایکوف برای شناسایی روند بازار، تخمین احتمال معکوس شدن روند و معاملات زمانی استفاده می کنند. طبق نظر وایکوف، رفتار معاملاتی به چهار مرحله سازماندهی می شود: انباشت، روند صعودی، توزیع، و روند نزولی. شناسایی مکان و زمان جریان وجوه می‌تواند برای برخی از معامله‌گرانی که برای تصمیم‌گیری آگاهانه به زمان‌بندی بازار متکی هستند، مهم باشد.معامله گران و سرمایه گذاران متنوع اغلب از این رویکرد برای انتخاب روند قوی تر استفاده می کنند.

استفاده از دامیننس بیت کوین برای شناسایی آلت سیزن

با افزایش تعداد آلتکوین ها در بازار، تعجب آور نیست که دامیننس بیت‌کوین در حال کاهش است. در سال‌های اخیر، برخی از آلت‌کوین‌ها محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند، که باعث شده ارزش کل بازار همه آلت‌کوین‌ها برای مدت کوتاهی از بیت‌کوین پیشی بگیرد. دوره‌هایی که آلت‌کوین‌ها به‌طور پیوسته از بیت‌کوین بهتر عمل می‌کنند، به‌عنوان آلت سیزن یا فصل آلت‌کوین شناخته می‌شوند. بر اساس اصول روش وایکوف، چنین جابه جایی وجوه از بیت کوین به آلت کوین چرخه ای است. از آنجایی که آلتکوین ها در طول فصل آلتکوین عملکرد بهتری دارند، بیت‌کوین ممکن است شاهد تضعیف دامیننس خود در این مرحله از چرخه بازار باشد. بنابراین، افرادی که هم بیت کوین و هم آلت کوین را معامله می کنند، ممکن است بر دامیننس بیت کوین نظارت کنند تا پرتفوی خود را مطابق با آن تنظیم کنند.

استفاده از دامیننس بیت کوین با قیمت فعلی بیت کوین

سلطه بیت کوین

برخی از افراد برای اخذ تصمیم‌های معاملاتی قیمت بیت کوین را همراه با دامیننس بیت کوین نظارت می‌کنند. اگرچه قوانین ثابتی برای ارتباط این دو وجود ندارد، اما در ادامه به برخی از نتایج بالقوه می‌پردازیم که می‌توانند در اثر ترکیبات مختلف قیمت و دامیننس بیت کوین مشاهده شوند:

  • هنگامی که قیمت و دامیننس بیت‌کوین در حال افزایش است، می تواند نشانه ای از بازار صعودی بالقوه بیت‌کوین باشد.
  • زمانی که قیمت بیت کوین در حال افزایش است اما دامیننس بیت کوین در حال کاهش است، می تواند نشانه ای از بازار صعودی بالقوه آلت کوین باشد.
  • زمانی که قیمت بیت کوین در حال کاهش است اما دا‌میننس بیت کوین در حال افزایش است، می تواند نشانه ای از بازار نزولی آلت کوین باشد.
  • زمانی که قیمت و دامیننس بیت کوین در حال کاهش است، می تواند نشانه روند نزولی بالقوه برای کل بازار کریپتو باشد.

جمع بندی

دامیننس بیت‌کوین ابزاری برای کمک به درک چگونگی تغییر چرخه های بازار است. برخی از معامله گران از آن برای تنظیم استراتژی های معاملاتی خود استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از آن برای مدیریت پرتفوی های متنوع خود استفاده می کنند. توجه داشته باشید که دامیننس بیت کوین عملکرد بیت کوین یا هر رمزارز دیگری را تضمین نمی‌کند، بلکه به عنوان یک راهنما برای کمک به معامله گران برای برنامه ریزی رویکرد معاملاتی خود عمل می‌کند.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
صرافی ارزینجا
ARZINJA
صرافی ارزینجا
ارزینجا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که معاملات آسان (OTC) و پیشرفته (P2P) بیشتر از 1000 رمزارز را ممکن کرده است. با ساده‌ترین و سریع‌ترین روش احراز هویت می‌توانید همین حالا عضو ارزینجا شوید و با کمترین کارمزد، معامله و سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
ثبت نام در صرافی ارزینجا
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx