با کمک سوت زنی 1100 واحد بدون مجوز استخراج شناسایی شد
توانیر با اهدای جایزه ی 10 میلیون تومانی به کسانی که مراکز بدون مجوز را گزارش می کردند، توانست 1100 واحد استخراج رمز ارز را شناسایی کند. البته این کار ابهاماتی را به وجود آورده است مبنی بر این که احتمالا خود شرکت توانیر توانایی شناسایی این مراکز را با کمک کنتورهای برق ندارد.
در همین راستا مصطفی رجبی مشهدی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس بیان کرده است که:
مزارع استخراج ارز دیجیتال به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول شامل مزارعی است که در مکانی غیر از کارخانهها و زمینهای کشاورزی در حال فعالیت ساکن میشوند و دسته دوم در مراکز صنعتی و کشاورزی فعال ساکن شده و جایگزین این صنایع میشوند.
رجبی درباره ی شناسایی افرادی که در جای جدید ساکن می شوند بیان کرد که:
با توجه به اختلاف مصرف برق سابق و مصرف برق حال حاضر این مراکز استخراج ارز دیجیتال، شناسایی آنها به سادگی و از روی کنتورهای هوشمند مستقر در محل قابل انجام است.
اما امکان شناسایی دسته دوم چگونه خواهد بود؟ سخنگوی صنعت برق کشور اینگونه پاسخ داد:
با توجه به اینکه سامانههای استخراج ارز دیجیتال در دسته دوم، جایگزین دستگاههای صنعتی و کشاورزی شده است، بنابراین اختلافی در میزان مصرف برق آنها شناسایی نشده و شناسایی این مراکز بدون استفاده از روش شهودی برای شرکت توانیر ممکن نیست.
روش سوت زنی
این روش یکی از روش های مرسوم در تمام دنیا برای شناسایی اتفاقات مجرمانه است. به این شکل که ضمن حفظ هویت افراد گزارش دهنده یا به اصطلاح “سوت زن”، آن افراد پاداش دریافت می کنند. با این روش که به تازگی پا به ایران گذاشته است، تا کنون 1100 واحد بدون مجوز شناسایی شده است.