شاید اخیرا و درپی وضعیت اخیر کشور درمورد گروه هکری انانیموس (Anonymous) مطالبی را شنیده باشید؛ یا پیش تر از این و در طول جنگ روسیه و اوکراین مطلع شده باشید که گروه هکری با این نام شروع به هک منابع روسیه کرده است. در این مقاله به این موضوعات پرداخته میشود که این گروه هکری چیست؟ اهداف آنان چیست؟ چه کارهایی کرده اند و..
انانیموس کیست یا چیست؟
انانیموس یک گروه هکری و جنبش فعال بین المللی غیرمتمرکز است که عمدتاً به دلیل حملات سایبری مختلف خود علیه چندین دولت، مؤسسات و سازمان های دولتی، شرکت ها و کلیسای ساینتولوژی شناخته شده است. داستان انانیموس از انجمنهای چت آنلاین 4chan، وبسایت اجتماعی انانیموس که در سال 2003 تأسیس شد، آغاز میشود. حتی امروزه، پستهای روی 4chan از سوی کاربرانی که نام کاربری مشخصی ندارند، توسط «انانیموس» نوشته میشوند.
در روزهای اولیه وبسایت، کاربران اغلب شوخیهای گروهی به نام حمله یا «raid» را سازماندهی میکردند و به چت روم بازیها و سایر جوامع آنلاین هجوم میبردند تا اختلال ایجاد کنند. 4chan پس از اینکه منتقدان، شرکت کنندگان را به آزار و اذیت سایبری و ارسال محتوای توهین آمیز متهم کردند، شروع به سرکوب حملات کرد. این حملات اساس عملیات انانیموس را تشکیل دادند؛ یک جنبش غیرمتمرکز از سوی کاربران همفکر که در چت رومهای رمزگذاری شده برای برنامه ریزی اختلالات آنلاین ارتباط برقرار می کردند. در ابتدا، این برنامه ها عمدتاً در مورد سرگرمی بودند اما در نهایت، آنها شروع به چرخش حول محور اهداف اجتماعی یا سیاسی کردند.
اعضای انانیموس (معروف به anons) گاهی اوقات می توانند با استفاده از ماسک های گای فاکس (به سبک نمایش داده شده در رمان گرافیکی و فیلم V for Vendetta) در ملاء عام ظاهر شوند. برخی از آنون ها نیز تصمیم می گیرند صدای خود را از طریق تغییر دهنده های صدا یا برنامه های تبدیل متن به گفتار پنهان کنند. در شکل اولیه خود، این مفهوم توسط یک جامعه آنلاین غیرمتمرکز پذیرفته شد که به طور ناشناس و به شیوهای هماهنگ عمل میکرد، معمولاً به سمت یک هدف کاملاً مورد توافق خود حرکت میکرد و عمدتاً بر سرگرمی متمرکز بود. با شروع پروژه Chanology در سال 2008 – مجموعهای از اعتراضها، شوخیها و هکها که کلیسای ساینتولوژی را هدف قرار میدادند – گروه انانیموس به طور فزایندهای در سطح بینالمللی شناخته شد.
فلسفه و اهداف
به طور کلی، انانیموس مخالف دولت ها و شرکت هایی است که به نظر آن ها در سانسور یا ترویج نابرابری نقش دارند. از آنجایی که گروه غیرمتمرکز است، هیچ ساختار یا سلسله مراتب واقعی ندارد – بنابراین اغلب بحث های داخلی زیادی در مورد اینکه کدام ایده ها یا دلایل حمایت شوند وجود دارد.
یک توییت پینشده در سال ۲۰۱۹ در حساب توییتر YourAnonNews@ – که باز هم ادعا میکند که بهعنوان کل گروه صحبت نمیکند – اعضای انانیموس را بهعنوان «مردم طبقه کارگر که به دنبال آیندهای بهتر برای بشریت هستند» توصیف میکند. این مطلب اصول انانیموس را به عنوان «آزادی اطلاعات، آزادی بیان، پاسخگویی برای شرکتها و دولتها، حریم خصوصی و ناشناس ماندن برای شهروندان خصوصی» بیان میکند.
این گروه غیرمتمرکز هکری در پست ها و توئیتهای خود شعاری را تکرار میکند؛
ما ناشناس هستیم، ما لژیون هستیم، ما نمیبخشیم. ما فراموش نمی کنیم. از ما انتظار داشته باشید.
از سال 2008 و از زمان پروژه “Chanology”، اعضای انانیموس لیست بلندبالایی از احزاب را هدف قرار داده اند، در اینجا به تعداد محدودی از آنها اشاره میکنیم:
- وزارت دادگستری ایالات متحده و FBI، پس از اینکه مقامات فدرال وب سایت اشتراک فایل Megaupload.com را در سال 2012 تعطیل کردند.
- پی پال، پس از اینکه اجازه نداد کمک های مالی به ویکی لیکس و بنیانگذار جنجالی آن، جولیان آسانژ، انجام شود.
- وب سایت های دولتی در تونس، مصر و سایر کشورهای خاورمیانه و آفریقا به عنوان بخشی از اعتراضات دموکراسی خواهانه بهار عربی در سال 2011.
- دیکتاتوری کره شمالی در سال 2013
- داعش، پس از حملات تروریستی پاریس در سال 2015.
- دولت هنگ کنگ، به دنبال سرکوب معترضان توسط پلیس در سال 2014
- سازمان ملل، به دنبال سکوت در مورد وضعیت تایوان در سال 2020
- پلیس آمریکا، بعد از کشته شدن جورج فلوید و شروع جنبش بلک لایوز مترز در سال 2020
- وبسایت های متعدد دولت روسیه به دنبال حمله به اوکراین
حامیان و منتقدان
در سال 2012، مجله تایم، انانیموس را به عنوان یکی از 100 فرد تأثیرگذار جهان معرفی کرد. امروزه میلیون ها نفر اکانتهای رسانه های اجتماعی وابسته به این گروه هکری را دنبال می کنند.
جرمیا فاولر، یکی از بنیانگذاران شرکت امنیت سایبری Security Discovery، به CNBC گفت که حامیان انانیموس احتمالاً این گروه را تا حدودی یک «رابین هود سایبری» میدانند که دولتها و شرکتهای قدرتمند را به نام اهداف عمومی هدف قرار میدهد. فاولر گفت: “شما اکنون می خواهید اقدام کنید، اکنون عدالت می خواهید، و من فکر می کنم گروه هایی مانند انانیموس و هکتیویست ها این رضایت فوری را به مردم می دهند.”
اما انانیموس قطعا منتقدانی دارد. بسیاری بر این باورند که تاکتیک های هوشیارانه این گروه افراطی و بالقوه خطرناک است. در سال 2012، آژانس امنیت ملی، آنان را تهدیدی برای امنیت ملی دانست.
برای مطالعه اخبار مرتبط با رمزارزها در ایران و جهان، وبلاگ و کانال خبری ما را دنبال کنید.
با سلام،بنده در مورد این نوع برهم زدگیها در خصوص نوع سیاست و اضهار بالندگی،از سوی گروه انا نی موس،این بعنوان یه همکاری از سوی خود رهبران دنیا برای برهم خوردگی خطهای نرسیده اشان می دانم.که نبودشان امکان پزیر نیست.متشکرم