استیون نرایوف، مشاور سابق اتریوم که حالا بیشتر با لقب «نفوذی یا افشاکننده اتریوم» شناخته میشود، در ایکس (شبکه اجتماعی توییتر سابق) اعلام کرد که انتظار طولانی برای افشاگری بالقوه عظیم او بالاخره فردا به پایان میرسد. نرایوف که در مرکز جنجالها و دعواهای حقوقی متعددی قرار داشته، بیانیه مهمی در ایکس منتشر کرد که حاکی از رونمایی اطلاعاتی است که به طور بالقوه میتواند درک عموم از اکوسیستم اتریوم و بنیانگذاران آن را تغییر دهد.
نرایوف گفت: «زمان برای افشاگری تکاندهنده درباره قدرتهایی که تا پیش از این دستنیافتنی بودند فرا رسیده است: […] قدرتمندترین نیروهای کرهزمین با هدف قراردادن من سعی کردند ما را سرکوب کنند و فکر میکردند این کار باعث سکوت همه ما میشود. با وجود قدرت فوقالعاده و منابع گسترده آنها، ما پیروز شدیم […] دنیا از فردا قرار است چیزی را که ما کنار هم چیدهایم یاد بگیرد. آماده شوید: برداشت از دیروز به طور چشمگیری تغییر خواهد کرد. دنیایی که میشناسیم در معرض تغییر قرار دارد.»
افشاگری بزرگ نفوذی اتریوم: چه انتظاری باید داشته باشیم
نرایوف اتهامات جدی متعددی علیه ویتالیک بوترین، جوزف لوبین و بنیاد اتریوم وارد کرده و تصویری پیچیده از سوءرفتار و تقلب ادعایی در اکوسیستم اتریوم ترسیم کرده است. این اتهامات دامنه وسیعی از جنبههای توسعه و عملیات اتریوم را در بر میگیرد، از جمله عرضه اولیه (ICO) های تقلبی، سوء رفتار شخصی و تبانی با مقامات فاسد.
ادعاهای سوءرفتار و تقلب: نرایوف، بوترین و لوبین را متهم میکند که با راهاندازی ICOهای تقلبی برای چپاول سرمایهگذاران، یک کلاهبرداری گسترده در اتریوم را به راه انداختند. او ادعا میکند که این فعالیت در اوایل کار، مدل کسبوکار اصلی برای شرکت لوبین، یعنی ConsenSys، بوده است. نرایوف میگوید فعالیتهای تقلبآمیز پیرامون اتریوم بسیار مهمتر از پرونده FTX است و اتریوم را «فیل تقلبیای که در اتاق است» توصیف میکند.
سرقت مالکیت فکری و اختراعات: نرایوف ادعا میکند که بوترین ایدههای او، از جمله مفهوم عرضه توکنهای کاربردی از طریق ICO را کپی کرده است. او استدلال میکند که بوترین هیچ اختراع قابل توجهی برای شبکه نداشته است و شکست شبکه در مقیاسپذیری را به اقدامات بوترین نسبت میدهد.
اتهام تبانی با مقامات آمریکایی: علاوه بر این، نرایوف ادعا میکند که بوترین و لوبین با مقامات فاسد دولت آمریکا، از جمله گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) و جی کلیتون، رئیس سابق SEC تبانی کردهاند. او اشاره میکند که این روابط که با عنوان «رسوایی اتریوم» شناخته میشود، به اتریوم در فضای ارزهای دیجیتال مزیت ناعادلانهای داده است.
ترور شخصیت و خدشهدار کردن شهرت: نرایوف همچنین بوترین و پدرش را متهم میکند که با متهمکردن دروغین او به اخاذی از یک ICO اتریوم، سعی در خرابکردن شهرت او داشتهاند. این ادعا به این موضوع اشاره میکند که بنیانگذاران اتریوم قبلا سعی در پاپوشدوختن برای او داشتهاند.
مشارکت حزب کمونیست چین: به گفته نرایوف، حزب کمونیست چین (CCP) سهام قابل توجهی در اتریوم دارد که او و TruthLabs ادعا میکنند این موضوع، کل دنیای ارزهای دیجیتال را به خطر میاندازد. TruthLabs ادعا میکند که نهادهای چینی نزدیک به حزب کمونیست چین، تقریبا ۸۰ درصد از اتریوم استخراجشده را کنترل میکنند که نگرانیهایی را در مورد کنترل متمرکز بر شبکه اتریوم ایجاد میکند.
ارتباط بنیاد اتریوم با هک گیتکوین: TruthLabs و استیون نرایوف شواهدی را ارائه کردهاند که حاکی از ارتباط بنیاد اتریوم با هک گیتکوین در سال ۲۰۱۶ است، جایی که ۱۸۵ هزار واحد اتریوم به سرقت رفت. این تحقیقات تراکنشهایی را از بنیاد به کیف پولهایی که مستقیم درگیر هک بودهاند، برجسته کرده است و سوالات جدیای را درباره نقش و انگیزههای بنیاد اتریوم در آن دوره ایجاد میکند.
مهم است که توجه داشته باشیم این ادعاها بخشی از مناقشه جاری هستند و تاکنون با شواهد عینی در حوزه عمومی تایید نشدهاند. این وضعیت پیچیده است، به طوری که نرایوف خود را به عنوان یک افشاکننده معرفی میکند که قصد دارد آنچه را که او به عنوان مسائل ریشهدار در اکوسیستم اتریوم درک میکند، افشا کند. فردا دنیا متوجه خواهد شد که نرایوف واقعا میتواند چه چیزی را ثابت کند.
نتیجهگیری
باید دید که افشاگری نفوذی اتریوم چه تاثیری بر جامعه اتریوم و کل بازار ارزهای دیجیتال خواهد داشت. اگر ادعاهای او درست باشد، میتواند اعتماد به اکوسیستم اتریوم را به شدت خدشهدار کند و منجر به تحقیقات قانونی شود. با این حال، اگر ادعاهای او نادرست باشد، میتواند به اعتبار او آسیب برساند. در هر صورت، فردا روزی پرهیجان برای دنیای ارزهای دیجیتال خواهد بود.