انتقاد شدید نماینده آمریکایی از لایحه GENIUS به‌عنوان اسب تروا برای اجرای ارز دیجیتال بانک مرکزی

انتشار 11 ساعت قبل
آنچه می‌خوانید...

لایحه GENIUS که ظاهراً با هدف تنظیم مقررات استیبل ‌کوین‌ها (Stablecoin) ارائه شده، در واقع ابزار نظارتی پنهانی برای اجراء ارز دیجیتال دولتی تلقی می‌شود. منتقدان می‌گویند این لایحه حریم خصوصی و استقلال مالی را تهدید می‌کند و اجراء آن معادل با گسترش کنترل دولتی بر تراکنش‌های دیجیتال خواهد بود.

انتقاد شدید نماینده آمریکایی از لایحه GENIUS به‌عنوان اسب تروا برای اجرای ارز دیجیتال بانک مرکزی

به گزارش ارزینجا و به نقل از Cryptopolitan، ” مارجوری تیلور گرین “، نماینده کنگره ایالات متحده از لایحه GENIUS به‌شدت انتقاد کرد و آن را اسب تروا برای اجرای ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) معرفی کرد. او و سایر منتقدان هشدار می‌دهند که استیبل ‌کوین‌های (Stablecoin) تحت نظارت، ویژگی‌های نظارتی دارند که باعث می‌شود تا عملاً مانند ارزهای دیجیتال بانک مرکزی عمل کنند.

در همین حال، مدافعان رمزارز از جمله ” جاستین بشلر ” و ” سیف‌الدین آموس “، نیز این نگرانی‌ها را تکرار کرده‌ و معتقد هستند این لایحه در عمل دولت را قادر می‌سازد تا کنترل گسترده‌ای بر تراکنش‌های مالی داشته باشد. مارجوری تیلور گرین به‌صراحت هشدار داده است که لایحه تازه معرفی‌شده GENIUS، ممکن است به‌طور پنهان اجراء اجباری ارز دیجیتال دولتی را در ایالات متحده تحمیل کند.

او همچنین می‌گوید که با وجود آن‌که این لایحه به‌عنوان چهارچوب نظارتی برای استیبل‌ کوین‌ها معرفی شده، اما ویژگی‌ها و قابلیت‌های دارای کنترل‌ را در خود دارد که در ارزهای دیجیتال بانک مرکزی دیده می‌شود. گرین در شبکه اجتماعی X نوشت: ” این لایحه، استیبل ‌کوین‌ها را تنظیم می‌کند و مسیری پنهانی برای اجراء ارز دیجیتال متمرکز بانکی فراهم می‌آورد. “

نگرانی‌ها درباره قدرت نظارتی نهفته در لایحه

قانون GENIUS در تلاش بود تا شفافیت قانونی درباره صدور استیبل‌ کوین‌ها و فعالیت آن‌ها در آمریکا ایجاد کند. بااین‌حال، گرین و سایر منتقدان نگران آن هستند که در باطن این قانون، سازوکار نظارتی و کنترلی گسترده‌ای نهفته است که شبیه ارزهای دیجیتال تحت مدیریت دولت عمل می‌کند. در همین حال، در جامعه رمزارز، حمایت گسترده‌ای از انتقاد گرین به این لایحه وجود داشته است. نگرانی‌های او نادیده گرفته نشده و شماری از رهبران و متخصصان این صنعت نیز دیدگاه‌های مشابهی را ابراز کرده‌اند. آن‌ها علاوه بر این معتقد هستند که لایحه پیشنهادی GENIUS تهدیدی جدی برای اصول بنیادین غیرمتمرکز بودن در حوزه ارز دیجیتال است.

دیدگاه اقتصاددانان درباره ماهیت واقعی دلار و کنترل‌های مالی

در ادامه، ” سیف‌الدین آموس “، اقتصاددان و حامی سرسخت بیت‌ کوین (BTC) و نویسنده کتاب ” استاندارد بیت ‌کوین “، در یک پادکست اخیر گفت که دلار آمریکا (USD) همین حالا نیز از بسیاری جهات یک ارز دیجیتال محسوب می‌شود. او استدلال کرد که چه به‌صورت اسکناس فیزیکی و چه در قالب اپلیکیشن، دلار همچون یک توکن دیجیتال دولتی عمل می‌کند که توسط حکومت نظارت و رهگیری می‌شود.

افزون بر آن، ” ژان روسیس “، هم‌بنیان‌گذار پروژه Smardex، گفت دولت‌ها به‌خوبی درک کرده‌اند که کنترل بر استیبل‌ کوین‌ها به‌معنای کنترل بر تراکنش‌های مالی است. او افزود که در سیستم‌های متمرکز، مقامات می‌توانند دارایی‌ها را مسدود کنند، پرداخت‌ها را بازگردانند و رفتارهای مالی را ردیابی کنند. بنابراین، ویژگی‌های ذکر شده باعث می‌شود تا استیبل ‌کوین‌ها تقریباً عملکردی مشابه با CBDC داشته باشند.

مخالفت شدید جامعه رمزارز با چهارچوب‌های نظارتی متمرکز

این دیدگاه، شک و تردید مشترک در میان فعالان حوزه رمزارز درباره هرگونه چهارچوب نظارتی‌ را بازتاب می‌دهد که می‌خواهد استیبل ‌کوین‌ها را تحت کنترل متمرکز درآورد. برای بسیاری از افراد در این جامعه، مفاهیمی مانند حریم خصوصی و استقلال مالی اصولی غیرقابل مذاکره هستند و هر لایحه‌ای که بخواهد در این اصول مداخله کند، با مقاومت شدید و قاطع روبه‌رو خواهد شد.

بر این اساس، لایحه GENIUS نگرانی‌هایی را درباره نظارت مالی گسترده به‌وجود آورده است. این لایحه از زمان انتشار اولیه خود بارها اصلاح شده و آخرین بازبینی عمده آن در مارس ۲۰۲۵ انجام شد. این تغییرات، تعهدات سخت‌گیرانه‌تری در زمینه مبارزه با پول‌شویی، احراز هویت مشتری (KYC) و رعایت الزامات مربوط به تحریم‌ها را معرفی کرده است. هرچند این مقررات به‌عنوان ابزاری برای جلوگیری از سوءاستفاده مجرمانه توجیه شده‌اند، منتقدان می‌گویند که این الزامات، عملاً نظارت مالی تهاجمی و دخالت‌جویانه‌ای را اِعمال می‌کنند.

نظارت مالی گسترده و خطر مصادره دارایی‌ها

بر پایه این لایحه، صادرکنندگان استیبل‌ کوین ملزم خواهند بود اطلاعات کاربران را جمع‌آوری و به اشتراک بگذارند و تمامی تراکنش‌ها را رهگیری کنند. در برخی موارد، آن‌ها باید پرداخت‌ها را به دستور نهادهای نظارتی متوقف کنند، بدون آن‌که دلیل انجام این تراکنش‌ها را بدانند یا منتقل کنند. برای بسیاری از فعالان حوزه رمزارز، این وضعیت نه فقط یک قدم به‌سمت سرکوب استبدادی، بلکه یک جهش وحشتناک به‌سوی آن است.

این وضعیت تا زمانی که ده سال بعد صادرکنندگان ملزم شوند بخشی از دارایی‌ها را در بانک‌های تحت نظارت نگه دارند و از بررسی‌های شدید ضدپول‌شویی عبور کنند و دولت بتواند همانند حساب‌های بانکی عادی دارایی‌ها را مسدود یا توقیف کند، شاید مشکل‌زا نباشد، اما با رسیدن به آن نقطه، مخاطرات جدی آغاز می‌شود.

گفتنی است، مشکل تنها محدود به ایالات متحده نیست. ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در کشورهای دیگر نیز در حال راه‌اندازی هستند، از جمله در چین و اتحادیه اروپا. در همین حال، حامیان رمزارز در ایالات متحده نگران هستند که لایحه GENIUS با وانمود به حمایت از نوآوری، ایالات متحده را نیز به‌طور تدریجی به همان مسیری سوق دهد که دیگر کشورها در آن گام نهاده‌اند.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
بیت کوین
BTC
بیت کوین
بیت کوین ، که با نماد BTC نمایش داده می‌شود، یک ارز دیجیتال یا ارز مبتنی بر فناوری بلاکچین است. BTC در سال 2009 توسط شخص یا گروهی ناشناس با نام مستعار "ساتوشی ناکاموتو" ساخته و معرفی شد و تا به امروز معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین ارز دیجیتال جهان است.
خرید بیت کوین
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx