حجم سهام توکن شده روی بیس به ۱۰۰ میلیون دلار در روز رسید؛ از صفر در ۲۶ روز

انتشار 2 ساعت قبل
آنچه می‌خوانید...

حجم سهام توکن شده روی شبکه بیس به ۱۰۰ میلیون دلار در روز و ۷۳۰.۹ میلیون دلار در ماه رسید.

رشد حجم سهام توکن شده روی شبکه بیس و تمرکز آن در یک صرافی غیرمتمرکز

حجم سهام توکن شده روی شبکهٔ بیس به ۱۰۰ میلیون دلار در روز رسید و حجم ماهانه ۷۳۰.۹ میلیون دلار ثبت شد. نکتهٔ خبر، خودِ رقم نیست؛ سرعت رسیدن به آن است: نخستین توکن‌های سهام بومی این شبکه ۲۴ آگوست عرضه شدند، یعنی این رشد در کمتر از سه هفته اتفاق افتاده است.

حجم سهام توکن شده در کدام پلتفرم‌ها جمع شده؟

پلتفرمحجم ماهانهسهم
ایرودروم۵۵۷.۱ میلیون دلارحدود ۷۶ درصد
یونی‌سواپ نسخهٔ ۴۱۳۹.۳ میلیون دلارحدود ۱۹ درصد
سایرحدود ۳۴.۵ میلیون دلارحدود ۵ درصد
مجموع۷۳۰.۹ میلیون دلار۱۰۰ درصد

این توزیع مهم‌ترین جزئیات گزارش است: سه‌چهارم کل حجم در یک پلتفرم متمرکز شده. تمرکز این‌چنینی دو رو دارد — از یک طرف نقدینگی عمیق‌تر و اسپرد کمتر می‌سازد، از طرف دیگر یعنی هر اختلال فنی یا تغییر سیاست در همان یک پلتفرم، عملاً کل بازار را قفل می‌کند.

چرا این عدد آن‌قدرها که به‌نظر می‌رسد بزرگ نیست؟

قید مهمی که خود منبع بر آن تأکید کرده این است: حجم معاملات با ارزش دارایی تحت نگهداری یکی نیست. یک توکن می‌تواند در طول روز بارها دست‌به‌دست شود و هر بار کامل در حجم شمرده شود. پس رقم ۱۰۰ میلیون دلار لزوماً به معنی ورود ۱۰۰ میلیون دلار سرمایهٔ تازه نیست.

برای درک تفاوت این دو معیار، مقایسه با شبکه‌های دیگر کمک می‌کند؛ در گزارش ورودی ماهانهٔ دارایی‌های واقعی توکن‌شده معیار سنجش ورودی سرمایه بود نه گردش معاملاتی، و همین باعث می‌شود ارقام قابل مقایسهٔ مستقیم نباشند. مفهوم پایه و سازوکار این ابزار را هم در راهنمای کامل سهام توکن‌شده توضیح داده‌ایم.

این رشد چه چیزی دربارهٔ مسیر توکنایز کردن می‌گوید؟

اول اینکه زیرساخت لایه دو دیگر گلوگاه نیست. شبکه‌ای که در زمان راه‌اندازی به‌عنوان یک لایه دو تازه معرفی شد حالا در سه هفته صدها میلیون دلار گردش را بدون مشکل پردازش کرده است. اکوسیستم پیرامونی آن را هم در مرور پروژه‌های شاخص شبکه بیس بررسی کرده‌ایم.

دوم اینکه تقاضا برای دسترسی به سهام از مسیر رمزارز واقعی است، نه صرفاً نمایشی؛ چیزی که پیش‌تر در تجربهٔ خرید سهام توکن‌شدهٔ شرکت‌های خصوصی هم دیده بودیم. سوم اینکه نهادهای بزرگ همچنان در حال ورود به لایهٔ زیرساخت‌اند؛ پروژه‌های توکن‌سازی دارایی واقعی با پشتیبانی نهادهای بزرگ نشان می‌دهد سرمایهٔ سنگین پشت این مسیر ایستاده است.

در سمت ریسک اما باید واقع‌بین بود: دسترسی به این ابزارها از کشورهای مختلف یکسان نیست، دارندهٔ توکن معمولاً حق رأی سهامدار را ندارد، و نقدشوندگی در ساعات تعطیلی بازار سهام می‌تواند به‌شدت افت کند. مستندات فنی و فهرست پروژه‌های شبکه در وب‌سایت رسمی بیس منتشر می‌شود.

نکتهٔ چهارمی هم هست که کمتر گفته می‌شود: ساعت کار. بازار سهام سنتی تعطیلی آخر هفته و ساعت بسته‌شدن دارد، اما توکن آن سهم روی بلاک چین شبانه‌روزی معامله می‌شود. نتیجه این است که در ساعاتی که بازار پایه بسته است، قیمت توکن می‌تواند از قیمت مرجع فاصله بگیرد و اسپرد پهن شود. این شکاف در روزهای پرخبر بیشتر می‌شود و دقیقاً همان زمانی است که کاربر تازه‌وارد بیشترین انگیزه را برای معامله دارد. سنجش عمق واقعی بازار در همین ساعات، معیار بهتری برای بلوغ این ابزار است تا رقم کل گردش ماهانه.

جمع‌بندی

رسیدن حجم سهام توکن شده روی بیس به ۱۰۰ میلیون دلار روزانه و ۷۳۰.۹ میلیون دلار ماهانه ظرف ۲۶ روز، سرعت پذیرش قابل‌توجهی را نشان می‌دهد؛ اما دو قید دارد: تمرکز ۷۶ درصدی در یک پلتفرم، و اینکه حجم معاملات با ارزش دارایی تحت نگهداری یکی نیست. آمار تفکیکی دارایی نگهداری‌شده هنوز منتشر نشده است.

سوالات متداول

حجم معاملات با ارزش دارایی تحت نگهداری چه فرقی دارد؟

حجم معاملات مجموع گردش روزانه است و یک توکن می‌تواند بارها دست‌به‌دست شود و هر بار شمرده شود؛ ارزش تحت نگهداری اما میزان سرمایهٔ واقعی پارک‌شده را نشان می‌دهد.

چرا تمرکز حجم در یک پلتفرم مهم است؟

چون حدود ۷۶ درصد گردش در یک صرافی غیرمتمرکز جمع شده و هر اختلال فنی یا تغییر سیاست در همان پلتفرم می‌تواند عملاً کل این بازار را متوقف کند.

دارندهٔ سهام توکن‌شده حق رأی سهامدار را دارد؟

معمولاً خیر. این ابزارها در بیشتر ساختارها فقط قیمت سهم را دنبال می‌کنند و حقوق سهامداری مانند رأی در مجمع را منتقل نمی‌کنند.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx