
به گزارش ارزینجا و به نقل از Decrypt، بیت کوین (BTC) بار دیگر از سطح ۱۰۹٬۶۰۰ دلار عبور کرد. این رشد پس از آن رخ داد که ” دونالد ترامپ “، رئیسجمهور ایالات متحده، اِعمال تعرفه پیشنهادی ۵۰ درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا (EU) را تا ۹ جولای به تعویق انداخت. این تصمیم، موجب کاهش تنشهای تجاری و ایجاد خوشبینی دوباره در بازارهای پُرریسک شد.
افزایش امیدواری در بازارهای مالی
در معاملات پایانی روز یکشنبه (25 مِی 2025)، قیمت بیت کوین با واکنش مثبت سرمایهگذاران به تعویق تعرفهها، به سطح ۱۰۹٬۶۰۰ دلار بازگشت. در همین حال، تماس تلفنی دونالد ترامپ با ” اورسلا فوندرلاین “، رئیس کمیسیون اروپا، موجب شد تا اتحادیه اروپا زمان بیشتری برای نهاییسازی توافق تجاری درخواست کند.
حرکت صعودی بازارهای سهام آمریکا
در ادامه، آتی شاخصهای سهام ایالات متحده نیز افزایش یافتند. به این شکل که، معاملات آتی S&P 500 رشد ۰.۹ درصدی، داو جونز، ۰.۸ درصد و نزدک (Nasdaq) ۱ درصد رشد را ثبت کردند. بر این اساس، بازارها امیدوار هستند این تعویق، فشارهای تجاری فراآتلانتیکی را دستکم بهطور موقت کاهش دهد.
سیاست تجاری متزلزل ترامپ

ترامپ در ماه آوریل تعرفه ۲۰ درصدی برای واردات اتحادیه اروپا پیشنهاد داد. سپس آن را به ۱۰ درصد کاهش داد تا زمان مذاکرات فراهم شود. بااینحال، وی، روز جمعه (23 مِی) تهدید کرد که در صورت عدم پیشرفت در مذاکرات، این تعرفهها را از اول ژوئن به ۵۰ درصد افزایش میدهد. اما در نهایت، شبهنگام یکشنبه، زمانبندی ذکر شده را به عقب انداخت.
تأثیر بر بازارهای سنتی و دیجیتال
گفتنی است، ضربالاجل جدید در ۹ جولای، بازارها را در وضعیتی معلق قرار داده است. اکنون نیز سیاست تجاری بار دیگر به یکی از منابع نوسان برای داراییهای سنتی و دیجیتال تبدیل شده است.
نگاه مثبت سرمایهگذاران نهادی
باوجوداین، فضای کلی بازار حاکی از امید به نتیجه مثبت در سیاست تجاری ایالات متحده است. ” رایان مکمیلن “، مدیر ارشد سرمایهگذاری شرکت Merkle Tree Capital، گفت بیت کوین در ماههای اخیر مشابه طلا (XAU) معامله میشود. این رفتار، جذابیت بیت کوین به عنوان یک دارایی غیردولتی و محافظ در برابر تورم را نشان میدهد.
پیشبینی قیمتهای بالاتر برای بیت کوین
مکمیلن همچنین افزود با رشد چشمگیر نقدینگی جهانی، طلا به رکورد تاریخی خود رسیده و اکنون BTC نیز در حال نزدیک شدن به آن است. او انتظار دارد که این روند در ماههای آینده ادامه یابد و بیت کوین به سمت ۱۲0 هزار دلار یا بیشتر حرکت کند. در همین راستا، ” پاوان هوندال “، تحلیلگر ارشد صرافی Swyftx نیز با این پیشبینی موافق است. به گفته او، در شرایط جنگ تجاری، تفکیک سیگنال از نویز دشوار است اما در حال حاضر، معاملهگران اختیار معامله (آپشن) به سطح ۱۲0 هزار دلار چشم دوختهاند. او اشاره کرد که در پلتفرم Derebit نیز بیش از نیم میلیارد دلار حجم اسمی قراردادها برای سطح ۱۲0 هزار دلار در پایان ماه ژوئن ثبت شده است.
پاسخ اتحادیه اروپا به اقدامات ایالات متحده

اتحادیه اروپا که سال گذشته بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار کالا به ایالات متحده صادر کرده بود، اجراء تعرفههای تلافیجویانه بر ۲۳ میلیارد دلار واردات ایالات متحده را متوقف کرده است. همچنین، این نهاد در حال مشورت درباره اقدامات جدید برای هدف قرار دادن ۹۵ میلیارد دلار کالای دیگر است.
ثبات نسبی در بازار رمزارزها
بازارهای رمزارزی در روز یکشنبه عمدتاً ثابت باقی ماندند. اتریوم (ETH) در نزدیکی سطح ۲٬۵۵۰ دلار معامله شد و رمزارزهای سولانا (SOL) و اوالانچ (AVAX) رشدهای ملایم بین ۱ تا ۲ درصد داشتند.
تلاقی ریسکهای ژئوپولیتیکی و دادههای اقتصادی
در همین حال، معاملهگران بار دیگر ریسکهای ژئوپولیتیکی را در برابر ورود مستمر سرمایه نهادی و سیگنالهای کلان اقتصادی میسنجند. از جمله این سیگنالها، انتشار شاخص جدید تورم هستهای (PCE) ایالات متحده در روز جمعه (30 مِی 2025) است.
نوسانات اخیر بیت کوین تحت تأثیر سیاست تجاری

گفتنی است که رالی بیت کوین در ماه آوریل پس از اعلام چهارچوب کلی تعرفهای از سوی کاخ سفید، متوقف شد. این خبر منجر به کاهش موقعیتهای اهرمی و تضعیف خوشبینی کوتاهمدت شد. افزون بر آن، BTC در پی تهدیدهای تعرفهای روز جمعه گذشته، نزدیک به ۲ درصد اُفت کرد.
چشمانداز ساختاری صعودی برای ارزهای دیجیتال
در ادامه، مکمیلن میگوید که بحث تعرفهها ممکن است در مسیر خود با موانعی نیز روبرو شود، اما انتظار دارند که بهزودی توافقهای تجاری بیشتری اعلام شود. تحلیلگران نیز تأکید میکنند که داراییهای دیجیتال همچنان به سیاستهای کلان حساس هستند، بهویژه در تقاطع سیاست پولی و تجارت جهانی. بااینحال، آنها معتقد هستند که رالی کنونی بازار رمزارزها، نسبت به چرخههای پیشین، ساختارمندتر است. بر این اساس، شرکت QCP Capital مستقر در سنگاپور در یادداشتی اعلام کرد که شرایط محیطی گستردهتر همچنان رو به صعود است. آنها به فضای مقرراتی مساعدتر در ایالات متحده و جریانهای مداوم سرمایه نهادی از طریق صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) و تخصیص مستقیم، اشاره کردند که موجب تقویت تقاضای ساختاری شده است.