
به گزارش ارزینجا و به نقل از Newsbtc، “مایکل سیلور”، رئیس اجرایی استراتژی (Microstrategy)، اظهار داشت که بیت کوین (BTC) در برنامه جدید مالیات بر واردات “دونالد ترامپ”، رئیسجمهور ایالات متحده، مشمول تعرفه نخواهد شد. سیلور این نظر را در شبکه اجتماعی X با ۴.۲ میلیون دنبالکننده خود به اشتراک گذاشت و به جایگاه ویژه خرید بیت کوین در مقایسه با کالاهای فیزیکی اشاره کرد.
داراییهای دیجیتال از مالیاتهای تجاری جدید ترامپ معاف هستند
سیلور در پُستی در X نوشت: “هیچ تعرفهای بر بیت کوین اِعمال نمیشود.” این اظهارنظر در حالی مطرح شد که ناظران بازار در حال بررسی واکنش بازار ارزهای دیجیتال به افزایش تعرفههای جدید هستند. همچنین، بر اساس گزارشها، بسیاری از سرمایهگذاران نگران بودند که برنامههای “روز آزادی” ترامپ در دوم آوریل بر قیمت رمزارزها تأثیر بگذارد، اما تاکنون این نگرانیها به اُفت شدید قیمت منجر نشده است.
بر اساس اعلام ترامپ، چندین کشور آسیایی با تعرفههای سنگینی بر کالاهای وارداتی خود به ایالات متحده مواجه خواهند شد. چین با نرخ مالیات ۳۴ درصد، ژاپن ۲۴ درصد، تایوان ۳۲ درصد و ویتنام با ۴۶ درصد بالاترین میزان را تجربه خواهند کرد. گفتنی است که این مالیاتهای جدید بر واردات از پنجم آوریل آغاز خواهد شد.
متحدان ایالات متحده نیز از اقدامات تجاری جدید در امان نیستند
برنامه تعرفهها فراتر از رقبای اقتصادی است. حتی متحدان ایالات متحده نیز باید هزینه بیشتری برای فروش محصولات خود در بازار این کشور بپردازند. بریتانیا با مالیات ۱۰ درصدی بر واردات، اسرائیل ۱۷ درصد، کشورهای اتحادیه اروپا ۲۰ درصد و هند ۲۶ درصد مواجه خواهند شد. در همین راستا، چین تهدید کرده است که در صورت عدم عقبنشینی ترامپ، با تعرفههای خود پاسخ خواهد داد. این کشمکش پرسشهایی درباره تأثیرات اقتصادی گستردهتر ایجاد کرده است.
قیمت بیت کوین با وجود عدم اطمینان اقتصادی، پایدار است

اگرچه اعلام تعرفههای ترامپ موجب نگرانی در بازار شد، قیمت BTC نسبتاً پایدار باقی مانده است. این ارز دیجیتال در زمان نگارش این متن با قیمت ۸۳,۱۰۵ دلار معامله میشد و در ۲۴ ساعت گذشته تنها ۱ درصد کاهش داشت. برخی تحلیلگران بازار نیز معتقد هستند که کالاهای فیزیکی بیشترین تأثیر تعرفهها را متحمل میشوند، در حالی که داراییهای دیجیتال ممکن است از اثرات مستقیم در امان بمانند.
این بنبست تعرفهای، جایگاه عجیب پادشاه ارزهای دیجیتال در تجارت جهانی را برجسته میکند. برخلاف نفت، طلا (XAU) یا کالاهای تولیدی که باید بهصورت فیزیکی از مرزها عبور کنند، تراکنشهای بیت کوین بهصورت الکترونیکی انجام میشوند. این ویژگی ممکن است رمزارزها را در مناقشات تجاری به برنده تبدیل کند، زیرا نمیتوان آنها را در نقاط مرزی متوقف یا مشمول مالیات کرد.
افزون بر این، برخی سرمایهگذاران نگران هستند که BTC همچنان بهطور غیرمستقیم از افزایش تعرفهها متأثر شود. در این راستا، اگر واردات گرانتر، درآمد شرکتها و مصرفکنندگان را کاهش دهد، ممکن است سرمایهگذاری کمتری در کریپتوکارنسیها انجام شود و این امر میتواند تأمین مالی بازار ارزهای دیجیتال را کاهش دهد. با این حال، بیت کوین فعلاً بالای سطح ۸۰ هزاردلار باقی مانده است و بازار در حال رصد تحولات تعرفهها است.
ترامپ پیشنهاد تعرفه خود را “متقابل” توصیف کرد و افزود که این اقدام بازتابی از هزینههایی است که سایر کشورها بر محصولات آمریکایی اِعمال میکنند. در حالی که کشورها به این سیاستهای تجاری جدید واکنش نشان میدهند، به نظر میرسد بازارهای رمزارز کمتر از سایر بازارهای کالایی تحت تأثیر قرار گرفتهاند.