
به گزارش ارزینجا و به نقل از Cointelegraph، “توماش استانچاک”، مدیرعامل مشترک بنیاد اتریوم (EF)، اعلام کرد که تغییرات اخیر در ساختار این نهاد به “ویتالیک بوترین”، همبنیانگذار اتریوم (ETH) امکان میدهد تا زمان بیشتری را صرف پژوهش و اکتشاف کند. در همین حال، بنیاد اتریوم، سازمان غیرانتفاعی توسعهدهنده اکوسیستم اتریوم (Ethereum)، پس از تغییرات رهبری در ماه مارس، تمرکز خود را بر بهبود تجربه کاربری و چالشهای مقیاسپذیری در سطح لایه اول (L1) معطوف کرده است.
در تاریخ ۲۱ آوریل، استانچاک با انتشار پستی در شبکه اجتماعی X، به تشریح تحولات این سازمان پس از تغییر ساختار رهبری آن پرداخت. وی اظهار داشت که هدف از این تغییرات، فراهم کردن فرصت برای ویتالیک بوترین جهت تمرکز بیشتر بر تحقیق و نوآوری به جای رسیدگی به امور روزمره و مدیریت بحرانها بوده است. او نوشت: “هر بار که ویتالیک بینشی را به اشتراک میگذارد یا جهتی را تعیین میکند، موجب تسریع در دستیابی به پیشرفتهای بلندمدت میشود.”
استانچاک همچنین افزود که نوشتههای اخیر بوترین مسیرهای امیدبخشی را پیش روی جامعه قرار داده و به بازتعریف ارزشهای فاندامنتال بنیاد کمک کرده است.
ویتالیک بوترین و چالشهای حریم خصوصی و سرعت در اتریوم

در تاریخ ۱ مارس، بنیاد اتریوم اعلام کرد که از ۱۷ مارس، “هسیائو وی وانگ”، پژوهشگر ارشد این بنیاد و “توماش استانچاک”، مدیرعامل Nethermind، بهعنوان مدیران مشترک این سازمان منصوب شدهاند. در این راستا، از زمان اِعمال تغییرات ساختاری ذکر شده، بوترین از نقش اجرایی روزانه فاصله گرفته و بهجای آن، پیشنهادهایی را در رابطه با بهبود حریم خصوصی و عملکرد شبکه اتریوم منتشر کرده است. مضاف بر آن، در تاریخ ۱۱ آوریل، بوترین نقشه راهی برای بهبود حریم خصوصی شبکه ارائه داد که در آن، افزودن ویژگیهایی برای ناشناسسازی تراکنشهای کاربران پیشنهاد شده است. به گفته او، این ویژگیها باید “ترجیحاً بهصورت پیشفرض فعال باشند.”
علاوه بر بحث حریم خصوصی، بوترین در تاریخ ۲۰ آوریل در پستی دیگر به موضوع بهبود سرعت و کارایی شبکه پرداخت و تغییراتی را در زبان قراردادهای ماشین مجازی اتریوم (EVM) برای ارتقاء لایه اجرایی بلاکچین پیشنهاد داد. استانچاک در ادامه تأکید کرد که در حالی که پیشنهادهای بوترین همواره تأثیرگذار هستند، هدف آنها آغاز گفتوگو و تشویق به پیشرفت در حوزههای مختلف پژوهشی است. به گفته او، جامعه میتواند این ایدهها را اصلاح یا حتی رد کند.
تمرکز بنیاد اتریوم بر ارتقاءهای کوتاهمدت پروتکل

در ادامه، استانچاک اظهار داشت که بنیاد اتریوم بخش عمدهای از تحقیقات خود را به اهداف کوتاهمدت، از جمله بهبود تجربه کاربری و رفع چالشهای مقیاسپذیری در ارتقاءهای آتی پروتکل معطوف خواهد کرد. وی افزود که تمرکز این بنیاد بر مقیاسپذیری لایه اول، پشتیبانی از راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم (L2) و ارتقاء تجربه کاربری، بهویژه در زمینه تعاملپذیری، در قالب بهروزرسانیهایی چون پکترا (Pectra)، فوساکا (Fusaka) و Glamsterdam خواهد بود.
استانچاک همچنین اشاره کرد که در کنار تمرکز بر نتایج نزدیک، تیم تحقیقاتی بنیاد همچنان بهدنبال راههایی برای پیشبرد پروژههای بلندمدت هست. او بیان کرد: “نوشتههای پژوهشگران ارشد ما به تحقق برخی از این پروژهها طی یک تا دو سال آینده، از طریق ابتکاراتی همچون نسل بعدی لایههای اجرایی و اجماع، کمک میکند.”