خطر تعرفه‌های تجاری برای شرکت‌های آمریکایی همچنان پابرجاست

انتشار 3 روز قبل
آنچه می‌خوانید...

ریسک جنگ تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری‌اش، به‌ویژه چین، همچنان شرکت‌های آمریکایی را تهدید می‌کند. گزارش Fitch Ratings نشان می‌دهد که اگرچه توقف 90 روزه تعرفه‌های متقابل و انتشار خبر در راستای کاهش تعرفه‌های تجاری چین از سوی آمریکا، خطر اقدامات تلافی‌جویانه را در کوتاه‌مدت کاهش داده، اما تنش‌های تجاری همچنان پابرجاست که تشدید […]

تعرفه‌های تجاری

ریسک جنگ تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری‌اش، به‌ویژه چین، همچنان شرکت‌های آمریکایی را تهدید می‌کند. گزارش Fitch Ratings نشان می‌دهد که اگرچه توقف 90 روزه تعرفه‌های متقابل و انتشار خبر در راستای کاهش تعرفه‌های تجاری چین از سوی آمریکا، خطر اقدامات تلافی‌جویانه را در کوتاه‌مدت کاهش داده، اما تنش‌های تجاری همچنان پابرجاست که تشدید آن میتواند زنجیره تامین (Supply chain) را به طور جدی به خطر بیاندازد. از سوی دیگر بازارهای ریسکی از جمله بازار رمزارزها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

دونالد ترامپ تعرفه‌های کالاهای چینی را به 245٪ افزایش داد و تعرفه‌های متقابل با سایر کشورها را 90 روز متوقف کرد. چین در پاسخ، تعرفه‌های کالاهای آمریکایی را به 125٪ رساند، صادرات فلزات موردنیاز آمریکا را محدود کرد، علیه DuPont China تحقیقاتی آغاز نمود و شرکت‌های دفاعی آمریکا را غیرقابل اعتماد خواند. این تنش‌ها می‌تواند هزینه‌های تولید و تورم را افزایش دهد، که با انتشار شاخص PMI آمریکا در 23 آوریل 2025 سنجیده می‌شود. Fitch پیش‌تر هوافضا، دفاع و داروسازی را در معرض خطر متوسط دانست، اما فناوری، کشاورزی و خودرو نیز اکنون تهدید می‌شوند.


تاثیر تعرفه‌های تجاری برای همه شرکت‌ها یکی است؟

میزان آسیب‌پذیری هر شرکت به عواملی مثل منابع درآمدی، زنجیره تامین و شدت اقدامات تلافی‌جویانه بستگی دارد. شرکت‌های چندملیتی که بدهی بالایی دارند و نمی‌توانند به‌راحتی با این اقدامات مقابله کنند، در معرض خطر کاهش رتبه اعتباری هستند. اگر چین نسبت به تعرفه‌تجاری شدیدتر عمل کند شرکت‌هایی که وابستگی زیادی به فروش در چین دارند، مشکلات مالی جدی احتمالا خواهند داشت.
در سال 2023، تنها 7٪ از 2.23 تریلیون دلار صادرات کالاهای آمریکا به چین بوده است. اما شرکت‌هایی که در چین کارخانه دارند یا مستقیما در این کشور فروش می‌کنند، درآمد قابل‌توجهی از چین کسب می‌کنند.

وابستگی آمریکا به چین و اروپا


محصولات کشاورزی بخش بزرگی از صادرات آمریکا به چین را تشکیل می‌دهند، اما خطر عمدتا متوجه کشاورزان است، نه شرکت‌های بزرگ. شرکت‌های فرآوری کشاورزی که توسط Fitch رتبه‌بندی شده‌اند، به دلیل فعالیت‌های جهانی و تنوع جغرافیایی، توانایی خوبی برای مدیریت اختلالات تجاری دارند. در مقابل، صنایعی مثل فناوری و بازی که وابستگی درآمدی زیادی به چین دارند، در برابر شوک‌های تجاری شکننده‌تر هستند.
اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک 40٪ صادرات آمریکا را تشکیل می‌دهند. شرکت‌های آمریکایی بیشترین درآمد را از اروپا و سپس از چین (شامل هنگ‌کنگ و ماکائو) کسب می‌کنند.
بیش از 100 شرکت رتبه‌بندی‌شده توسط Fitch بیش از 15٪ درآمدشان از اروپاست، در حالی که حدود 30 شرکت همین مقدار را از چین به دست می‌آورند. این تفاوت نشان می‌دهد که در حالی که اروپا بازار بزرگ‌تری است، وابستگی به چین برای برخی شرکت‌ها حیاتی و در عین حال پرخطر است.

جمع‌بندی

جنگ تجاری آمریکا و چین، با وجود تعرفه‌های 245٪ آمریکا و 125٪ چین و اقدامات تلافی‌جویانه چین مثل محدودیت صادرات فلزات، شرکت‌های آمریکایی را تهدید می‌کند. توقف 90 روزه تعرفه‌های متقابل با برخی کشورها و سخنان آقای ترامپ در خصوص احتمال کاهش تعرفه‌های تجاری چین، خطر را موقتا کم کرده اما تنش‌ها با چین همچنان بالاست. نرمش اخیر آمریکا می‌تواند تنش‌ها را کاهش دهد اما در صورت بالا گرفتن تنش صنایع فناوری، بازی و کشاورزی به‌ویژه شرکت‌هایی مثل Las Vegas Sands (60٪ درآمد از ماکائو) و KLA Corporation (بیش از 40٪ درآمد از چین)، به دلیل وابستگی به چین آسیب‌پذیرند. این وضعیت ممکن است زنجیره تامین را مختل کند.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
صرافی ارزینجا
ARZINJA
صرافی ارزینجا
ارزینجا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که معاملات آسان (OTC) و پیشرفته (P2P) بیشتر از 1000 رمزارز را ممکن کرده است. با ساده‌ترین و سریع‌ترین روش احراز هویت می‌توانید همین حالا عضو ارزینجا شوید و با کمترین کارمزد، معامله و سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
ثبت نام در صرافی ارزینجا
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx