اگر در بازار کریپتو فعالیت میکنید، احتمالا برای شما هم این موضوع پیش آمده باشد که برای خرید رمزارزهای جدید، یا جم کوینها (ارزدیجیتالی که تازه معرفی شده است و پتانسیل رشد بالایی دارد) مجبور به ثبت نام در چندین صرافی ارز دیجیتال مختلف شده اید و برای انجام احراز هویت ساعتها وقت گذاشته اید. یا نهایتا مجبور شده اید که از صرافیهای غیرمتمرکز استفاده کنید و هزینه زیادی برای کارمزد تراکنشها پرداخته اید.
همچنین در بازار پر نوسان ارزهای دیجیتال، گاها دیده میشود که رمزارزی به دنبال اخبار منتشر شده یا دلایل دیگر شروع به رشد و پامپ میکند، اما چون در لیست صرافی ما وجود ندارد، موقعیت سودگیری از آن رمزارز را از دست میدهیم. شاید در این مواقع برای شما این سوال پیش آمده باشد که کدام صرافی بیشترین ارز دیجیتال را دارد؟ کدام صرافی لیستینگ فعال تری دارد؟ و کدام یک برای خرید جم کوینها مناسب تر است؟ شاید هم مثل خیلیها به دنبال صرافی رمزارزی بوده باشید که همه این موارد را پوشش داده و در عین حال امکان استفاده از آن، برای ایرانیان هم نیز وجود داشته باشد. اما پاسخ این سوالات چیست؟
کدام صرافی بیشترین ارز دیجیتال را دارد؟
برای پاسخ دقیق به این سوال، بهتر است که صورت مسئله را کمی بازتر کنیم. وقتی بحث بهترین صرافی به میان میآید، ابتدا باید مشخص کنیم که درباره چه نوعی از صرافیها صحبت میکنیم. همانطور که میدانید صرافیها به دو دسته اصلی صرافی متمرکز و صرافی غیرمتمرکز تقسیم میشوند. پس تا اینجا سوالمان را میتوان اینگونه مطرح کرد که کدام صرافی متمرکز یا غیرمتمرکز، بیشترین ارز دیجیتال را دارد؟ حالا میتوانیم پاسخ را برای دو دسته از صرافیها بیان کنیم.
اما قبل از اینکه جلوتر برویم، باید یادآوری کنیم که برای کاربران بعضی از کشورها،مانند ایران، امکان استفاده از برخی صرافیهای خارجی وجود ندارد. همچنین خدمات ارائه شده در صرافیهای ارزدیجیتال، انواع مختلفی دارد. منظور از نوع معاملات و خدمات است. همانطور که میدانید، ممکن است در یک صرافی، خدماتی ازجمله خرید و فروش رمزارز یا همان بازار اسپات، معاملات فیوچر و مشتقات، بازار مارجین یا اهرمی و… ارائه شود. قاعدتا تعداد لیست ارزها در صرافیها برای خدمات مختلف یکسان نیست. مثلا تعداد ارزهایی که در بازار فیوچر ارائه میشوند معمولا کمتر از بازار اسپات است. این موضوع نیز پاسخ به سوال اصلی را کمی گسترده تر میکند. پس اگر به دنبال جواب سوال اصلی هستید، ابتدا باید از خود بپرسید که کدام یک از این خدمات برای شما مهمتر و پراستفادهتر است؟
برای یافتن پاسخ به سایت کوین مارکت کپ مراجعه میکنیم، جایی که اطلاعات کامل و جامعی از حوزه رمزارزها و هرآنچه به آن مربوط است، یافت میشود.
صرافیهای متمرکز
- معاملات اسپات
با توجه به دادههای کوین مارکت کپ در میابیم که در دسته بندی معاملات اسپات، صرافی Gate.io بیشترین ارز دیجیتال را در لیست اسپات خود ارائه میدهد.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، در زمان نگارش این مقاله، صرافی Gate.io لیستی شامل ۱۵۷۰ ارز دیجیتال را دارد که تعداد کمی نیست. همچنین، در قسمت #Market، میبینید که این صرافی ۲۶۰۶ جفت ارز مختلف را برای مشتریان خود اضافه کرده است. این نشان میدهد که برای خرید بسیاری از رمزارزها در این صرافی انتخاب های مختلفی برای معامله دارید. مثلا میتوانید برای خرید بیت کوین، از اتریوم (BTC/ETH) یا تتر (BTC/USDT) استفاده کنید، که به هرکدام از این جفت ارزها یک مارکت مستقل گفته میشود.
پلتفرم این صرافی در سال ۲۰۱۳ راه اندازی شد و سپس درسال ۲۰۱۷ توسط یک شرکت چینی به نام گیت تکنولوژی خریداری شد و به Gate.io تغییر نام داد. توجه داشته باشید که امکان احراز هویت در این صرافی برای ایرانیان وجود ندارد و برای انجام معامله حساب شما حتما باید احراز شده باشد.
- بازار مشتقات
در این دسته بندی، بزرگترین صرافی جهان از نظر حجم معاملات، بایننس، در صدر جدول قرار دارد. این صرافی معروف که در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد، برای ۲۳۳ جفت ارز مختلف خدمات مشتقات خود را ارائه میدهد. قابل توجه است که این رقم از رتبه دوم در این دسته، یعنی صرافی اوکیاکس، ۴۲ عدد بیشتر است. این اعداد نشان میدهد که بایننس تمرکز خاصی بر روی بخش مشتقات خود داشته است. با این حال در نیمه سال جاری، این صرافی، احراز هویت را اجباری کرد و درحال حاضر امکان احراز برای ایرانیان وجود ندارد.
صرافیهای غیرمتمرکز
صرافیهای غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمندی هستند که بر روی شبکههای بلاکچین مختلف راه اندازی میشوند. بزرگترین میزبان این قراردادهای هوشمند، شبکه اتریوم میباشد. اما بلاکچینهای دیگری همچون شبکه هوشمند بایننس، سولانا، پالیگان و… از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
دراین دسته بندی با در نظر گرفتن همه شبکهها، صرافی غیرمتمرکز پنکیک سواپ، با ۳۹۶۴ مارکت مختلف در رتبه اول قرار میگیرد. اما اگر بخواهیم دسته بندی را به شبکه اتریوم محدود کنیم، صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ، با ۱۳۳۵ جفت ارز در رتبه اول قرار میگیرد. توجه داشته باشید که این صرافیها غیرمتمرکز هستند و مانند صرافیهای متمرکز بر لیستینگ آنها نظارت خاصی وجود ندارد. از این رو طبیعی است که تعداد مارکتهای آنها نسبت به همکاران متمرکز خود بیشتر باشد.
صرافیهای غیرمتمرکز روشی در دسترس برای خرید جم کوینها و پروژههای تازه معرفی شده هستند. اما هنگام استفاده از آنها باید توجه داشته باشید که بخاطر تشابه اسمی درگیر اقدامات کلاهبرداری نشوید. همچنین بسته به نوع شبکه، میزان کارمزدها متفاوت است، پس قبل از معامله این مورد را هم در نظر بگیرید.
صرافی ایرانی با بیش از ۴۰۰ رمزارز مختلف
به دلیل محدودیت صرافیهای خارجی برای هموطنان و سختی استفاده از صرافیهای غیرمتمرکز، صرافی ارزینجا، که از سال ۹۶ کار خود را آغاز کرده ، یکی از اهداف اصلی خود را گسترش لیست رمزارزهای قابل معامله قرار داده است. درحال حاضر امکان معامله برای بیش از ۴۰۰ رمزارز در پلتفرم معاملاتی ارزینجا وجود دارد. همچنین در صورت استقبال کاربران از ارزهای خاص، این لیست گسترده تر نیز خواهد شد. برای تسریع فرایند معامله و ترید رمرازرها، ارزینجا کارمزد تبدیل ارزهای دیجیتال به یکدیگر را نیز به ۰/۳ درصد کاهش داده است. پس اگر مانند بسیاری از تریدرها، تنوع در تعداد رمزارزها، سرعت در معامله و نرخ پایین تبدیل برای شما هم اهمیت دارد، صرافی ارزینجا میتواند انتخاب ایده آلی باشد.
برای مطالعه اخبار مرتبط با رمزارزها در ایران و جهان، وبلاگ و کانال خبری ما را دنبال کنید. همچنین میتوانید برای اطلاع از قیمت روز تتر و خرید بیت کوین به وبسایت ارزینجا مراجعه کنید.