فرشاد پرویزیان: شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد

انتشار 3 سال قبل
آنچه می‌خوانید...

فرشاد پرویزیان: شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد فرشاد پرویزیان، نائب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران، در مصاحبه ای عنوان کرد که شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد. به گزارش ارزینجا به نقل از خبرگزاری تسنیم، فرشاد پرویزیان نائب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران و دکترای علوم اقتصادی معتقد است که […]

فرشاد پرویزیان شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد

فرشاد پرویزیان: شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد

فرشاد پرویزیان، نائب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران، در مصاحبه ای عنوان کرد که شبکه بانکی باید آماده حضور در فضای متاورس باشد.

به گزارش ارزینجا به نقل از خبرگزاری تسنیم، فرشاد پرویزیان نائب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران و دکترای علوم اقتصادی معتقد است که لازمه تحقق بانکداری در دنیای متاورس، بانکداری کاملاً دیجیتال است.

این متخصص در حوزه اقتصاد و رسانه بر این باور است که بانکداری موفق در دوره متاورس مستلزم شناخت هر چه بیشتر مشتریان، بهبود تجربه مشتری و ارائه خدمات شخصی شده است که در نهایت به رضایت و خلق ارزش افزوده منجر خواهد شد.

این مدرس دانشگاه در این مصاحبه به تشریح الزامات ورود بانک ها به دنیای متاورس و نیز سرمایه گذاری هایی که در این زمینه باید صورت گیرد، پرداخت.

آینده بانکداری در دوران متاورس

برای آمادگی بانکداری در دوره متاورس باید ابتدا بانکداری کاملاً دیجیتال محقق شود. و وجه تمایز بانکداری دیجیتال، تمرکز بر نیازها و بهبود تجربه مشتری است. این شیوه در صورت بانکداری داده ‌محوری رخ خواهد داد.

داده محوری در دوران متاورس موجب تحقق رقابت در عرصه بانکداری خواهد شد. چرا که رضایت مشتری از ارائه سطح مطلوب خدمات، شرط اصلی موفقیت در انتخاب یک بانک توسط مشتری است.

در بانکداری دیجیتال، علاوه بر اعتماد، خدمات مالی و حسن شهرت موسسات مالی، تجربه کاربری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بانکداری موفق در دوره متاورس مستلزم شناخت هر چه بیشتر مشتریان، بهبود تجربه مشتری و ارائه خدمات شخصی شده است. نکته اساسی این است که برای گذار به دوره متاورس ابتدا باید پلتفرم کامل بانکداری دیجیتال ایجاد شود.

هوش مصنوعی و کاهش هزینه ‌های عملیات بانکی

بانکداری دیجیتال همان ‌قدر که برای مشتریان سود‌آور و یک تجربه متفاوت است، به علت حضور هوش مصنوعی موجب کاهش هزینه‌ های عملیات بانکی خواهد شد.

اما این همه داستان نیست بلکه در شرایط چنین گذاری از بانکداری فعلی به دیجیتال و فراهم شدن حضور  هوش مصنوعی و تحقق بانکداری متناسب دوره متاورس، فرهنگ سازی و آموزش مشتریان نیز بسیار حیاتی است.

البته با توجه حضور و استقبال گسترده مردم از شبکه ‌های اجتماعی و مجازی که خود بستری مناسب برای استفاده از فناوری بلاکچین و جذب در فین تک ها می باشد، بانک ها می توانند از طریق همین شبکه ها در حین تبلیغ مزایای رقابتی بانکداری دیجیتال به آموزش و بهبود فرهنگ بانکداری دیجیتال اقدام کنند.

خدمات بانکی شخصی ‌سازی و متمایز شده

در بانکداری دیجیتال، خدمات بانکی باید شخصی ‌سازی و به افراد و گروه‌ های مختلف خدمات متمایزی ارائه ‌شود. بر این اساس بانک‌ ها باید با ایجاد زیرساخت‌ های لازم این امکان را برای شرکت‌ های فناوری مالی فراهم کنند تا بتوانند خدماتی متنوع و متمایز به مشتریان بدهند.

برای مثال یکی از شیوه های بانکداری نوین، بانکداری باز (Open Banking) است که به ‌دلیل پیدایش و حضور کسب ‌و کارهای دیجیتال به صورت مرسوم در جامعه الزامی شده است. در حقیقت مشتریان‌ درخواست تغییرات در خدمات دارند و بانک ‌ها نیز باید در پی تغییر باشند.

توصیه ای جدی به بانک ها در حوزه متاورس

حوزه کریپتوکارنسی و بانکداری دیجیتال همزمان از مولفه های اساسی تحقق بانکداری عصر متاورس هستند. شما در فضای متاورس برای ترکیب فعالیت های دنیای واقعی و مجازی، نیازمند ابزار داد و ستد هستید یعنی پول لازم دارید.

به طور طبیعی بازیکنان این عرصه منتظر لطف بانک های مرکزی و اجازه شان برای داد و ستد در این فضا ننشسته اند و مدتی است پول دیجیتال را به طور واقعی و نه اعتباری ایجاد کرده اند.

صنعت کریپتو پروژه‌ های رمزارزی بسیار زیادی را در خود جای داده و تقریباً همه این پروژه ها کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. بسیاری از پروژه‌ های کریپتو در سال 2017 تا 2020 با ابتکار مفاهیم مبتنی بر واقعیت مجازی و افزوده آغاز به کار کردند. اما پس از اعلام فیسبوک در مورد متاورس همه این پروژه های مرتبط با متاورس رشد بالایی را کسب کردند.

در حال حاضر مفهوم متاورس در مرحله اولیه خود قرار دارد، اما طبق گفته شرکت گری اسکیل این قابلیت را دارد که بازار یک تریلیون دلاری را در آینده خیلی نزدیک ببیند.

ملزومات دنیای متاورس

ابتدا حرکت به سمت بانکداری کاملا دیجیتال و مجازی همزمان با توسعه حضور در شبکه های اجتماعی و حتی انواع بازی های رایانه ای تعاملی الزامی است.

بطور همزمان با ایجاد زیرساخت، شبکه، مسیرها و پروتکل های انتقال یعنی بدهکار و بستانکار بانکی، باید هرچه سریعتر بخش های مرتبط با رمز ارزها راه اندازی شود.

البته از انجا که شبکه بانکی با نظارت بانک مرکزی فعالیت می کنند به طور طبیعی ایجاد زیرساخت تشکیلاتی و قوانین و مقررات و مجوزهای بانکی نیز بسیار ضروری است.

بانک های مرکزی ممکن است به علت تردید در از دست دادن توان کنترل بازار پول و سرمایه و تضعیف فیات مانی (پول اعتباری) همچنان موافق رمزارزها نباشند. کما اینکه روزگاری عده ای با گرد بودن زمین نیز مخالف بودند.

اما شبکه بانکی باید در این زمینه بسیار سریع و پیگیرانه زودتر از زمان موافقت قانونی بانک مرکزی آماده حضور در فضای متاورس باشند. و این نیازمند راه اندازی بخش موثر آینده پژوهی به عنوان یک اداره کل بانکی همزمان با تحقق بانکداری کاملا دیجیتال است.

سرمایه گذاری های دنیای متاورس

در خصوص سرمایه گذاری و نگاه منابع مصارف بانکی ابتدا باید سرفصل دارایی مجازی در میان دارایی های بانکی ایجاد شود. و این خود مستلزم تغییر اساسی در نگرش مدیران بانکی است. چرا که تا کنون شبکه بانکی در کشور حاضر به پذیرش عام برندهای تجاری به عنوان وثیقه بانکی نشده است.

1- پس ابتدا تفکر مدیران بانکی باید نسبت به مقوله دارایی و بازدهی و نسبت های مالی به سمت دارایی های مجازی تغییر کند. و این در گرو سرمایه گذاری آموزشی برای همه کارکنان بانکی است.

2- گام بعدی سرمایه گذاری در هسته یکپارچه بانکداری (Core banking) متناسب با فضای متاورس و طراحی و نوشتن نرم افزارهای مرتبط و البته یکپارچه است.

3- گام سوم و البته لازم الاجرا همزمان با گام دوم، تامین زیرساخت و سخت افزارهای مناسب این فضا است.

4- مرحله اساسی تر در حین راه اندازی سخت افزارها و نرم افزارها، طراحی شیوه عملیات بانکی متناسب و چگونگی انتقال منابع یا همان داده ها بر اساس نیازهای مشتری است. به نوعی که بانکداری باز و خلق روش ها و خدمات جدید پیش بینی نشده نیز مورد نظر باشد.

5- راه اندازی چنین عملیات بانکی نیازمند سرمایه گذاری اداری به ویژه ایجاد بستر قانونی و چگونگی رسیدگی به اختلاف ها و دعاوی احتمالی مبتنی بر بانکداری شرکتی دیجیتالی است.

6- راه اندازی انبار داده، به کارگیری هوش مصنوعی و عملیات داده کاوی توسط نیروی انسانی متبحر و به روزامد و جوان اقدام دیگر نیازمند به سرمایه گذاری است.

7- همزمان با همه این اقدامات، شبکه بانکی باید در پی راه اندازی بخش رمزارزها و ابزارهای تولید و مبادله و ذخیره و عملیات بانکی برای این نوع پول باشد.

موارد برشمرده علاوه بر اینکه خود نیازمند تاسیس ادارات مرتبط البته چابک و دیجیتال است باید از نظرات بخش آینده پژوهی بانکی بهره مند باشند.

 

همراه ما باشید با معتبرترین اخبار ارز دیجیتال.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx