کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، باری دیگر با عدم تأیید صندوقهای نقدی ETF بیت کوین، غوغایی در بازار ارزهای دیجیتال به پا کرد. این سازمان در روز جمعه 9 تیرماه 1402، موجی از درخواستها برای تأیید صندوقهای نقدی ETF بیت کوین را نادیده گرفت و این ایده را رد کرد. این اقدام تأثیر قابلتوجهی بر بازار بیت کوین داشت و موجب نوسان قیمتی شد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار SEC، علت مخالفت با صندوق ETF را عدم شفافیت در برخی از پروندهها و نبود اطلاعات کافی در آنها شرح داد. درست است که امروزه ارزهای دیجیتال موردتوجه عموم مردم و سرمایهگذاران هستند، اما بااینحال در پی رد صلاحیت صندوقهای اسپات ETF بیت کوین (spot Bitcoin ETFs) توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار، آینده بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کمی مجهول است.
[ez-toc]
علت عدم تأیید صندوق ETF بیت کوین توسط SEC
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال (Wall Street Journal)، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در روز جمعه 30 ژوئن (9 تیر)، اعلام کرد اطلاعات پرونده ETFهای بیت کوین ناقص میباشد. این در حالی است که موجی از درخواستها برای راهاندازی صندوقهای نقدی بیت کوین مطرح شده است. این اقدام سازمان SEC، تأثیر بسزایی بر قیمت بیت کوین داشت. در حال حاضر قیمت بیت کوین در حدود [mcrypto coin=”BTC”] است، این ارز دیجیتال محبوب پس از عدم پذیرش توسط SEC برای مدت کوتاهی به زیر 30.000 دلار رسید. سازمان بورس و اوراق بهادار آمریکا درباره تصمیم اخیر خود توضیح داد که اطلاعات ارائهشده توسط مدیران این صندوقها از جمله بلک راک و فیدلیتی، بهاندازه کافی واضح و جامع نیستند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره ETF بیت کوین
شرکتهایی که خواستار صندوق ETF بیت کوین هستند
علیرغم ایجاد چالشهای اخیر SEC برای صندوقهای نقدی بیت کوین، همچنان برخی از مدیران دارایی، درخواست خود را مبنی بر ادغام ارزهای دیجیتال در سیستمهای مالی مطرح کردند. چراکه بیت کوین یک رمزارز مجازی است و نمیتواند به طور فیزیکی معامله شود. اما صندوقهای ETF، میتوانند این فرایند را محیا کنند و این امر تأثیر شگفتانگیزی در آینده بیت کوین و سرمایهگذاران دارد. بلک راک(BlackRock)، بزرگترین مدیر دارایی جهان در روز 25 خردادماه 1402، درخواست صندوق ETF بیت کوین را ارائه کرد. سپس در تاریخ 8 تیرماه، فیدلیتی (Fidelity Investments)، درخواست خود را مجدداً برای کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ارسال کرد. همچنین صرافی Cboe BZX، یکی دیگر از علاقهمندان به صندوقهای نقدی بیت کوین است که فهرستی از صندوق سرمایهگذاری قابلمعامله (Wise Origin Bitcoin Trust)، را به SEC ارائه داد. این یک صندوق ETF بیت کوین است که توسط فیدلیتی پشتیبانی میشود.
درست درهمان روز، کمپانی آرک (Ark Investment Management)، درخواستی مشابه را برای صندوقهای ETF بیت کوین به SEC ارسال کرد. این درخواست به رهبری کتی وود (Cathie Wood) که یکی از حمایتگران مشهور ارزهای دیجیتال است، مطرح شد. از سوی دیگر کشورهایی همچون کانادا، سوئیس و برزیل صندوقهای قابلمعامله بیت کوین را پذیرفتهاند و استفاده از این صندوقها را مجاز اعلام کردند. این درخواستها نشاندهنده شروع پذیرش ارزهای دیجیتال و بر کنار رفتن سیستمهای مالی سنتی است. اما بااینحال مخالفت سازمان SEC، با این موضوع میتواند چالشهایی را بر سر راه این سیستم بگذارد. برخی از افراد برجسته و فعال در عرصه کریپتوکارنسی از جمله برایان آرمسترانگ (Brian Armstrong)، مدیرعامل کوین بیس، عقیده دارد این سختگیریهای مربوط به بازار کریپتوکارنسی از سوی رگلاتور آمریکا، میتواند در درازمدت برای کشور مشکلساز شود.