
به گزارش ارزینجا و به نقل از Cryptopolitan، اتحادیه اروپا (EU) در حال گسترش گفتگو با شرکایی همچون کانادا و ژاپن است. این نهاد همزمان بسته عظیمی از تعرفهها علیه کالاهای آمریکایی را آماده میکند. گفتنی است، مذاکرات میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده همچنان در بنبست قرار دارد. ” دونالد ترامپ “، رئیس جمهور ایالات متحده هشدار داده که در صورت عدم توافق تا اول آگوست، تعرفه ۳۰ درصدی اِعمال خواهد شد. در همین حال، بازار ارز واکنش محدودی به این تنشهای تجاری نشان داد و یورو (EUR) با کاهش جزئی روبهرو اما بلافاصله تثبیت شد.
گفتوگوهای چندجانبه و تمدید مهلت برای توافق
در ادامه، اتحادیه اروپا بهدنبال تقویت همکاری با اقتصادهای دیگر است تا به هشدار اخیر دونالد ترامپ درباره اِعمال تعرفههای جدید پاسخ دهد. طبق گزارش بلومبرگ، منابع داخلی اتحادیه برنامههایی برای آغاز گفتوگو با شرکا کلیدی از جمله کانادا و ژاپن دارند تا نحوه همراستاسازی واکنشهای آنها را بررسی کنند. در همین حال، ” اورسلا فندرلاین “، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که تعلیق متقابل تعرفهها تا اول آگوست تمدید شده تا مذاکرهکنندگان فرصت بیشتری داشته باشند. پیش از این قرار بود واکنش اتحادیه اروپا به تعرفههای ایالات متحده بر فولاد و آلومینیوم، نیمهشب فعال شود.
بسته تعرفهای جدید اتحادیه اروپا علیه ۹۶ میلیارد دلار کالای آمریکایی
فندرلاین اعلام کرد اتحادیه اروپا در حال آمادهسازی اقدامات تلافیجویانه بیشتری است تا در صورت لزوم آمادگی کامل داشته باشد. بر این اساس، فهرست فعلی شامل تعرفههایی بر کالاهای آمریکایی به ارزش حدود ۲۱ میلیارد یورو (۲۴.۵ میلیارد دلار) است. مقامات همچنین میگویند بسته گستردهتری نیز آماده تصویب توسط پایتختهای عضو است که شامل کنترلهای صادراتی بر کالاهایی به ارزش تقریبی ۷۲ میلیارد یورو خواهد بود. او تأکید کرد که ابزار مقابله با اجبار اتحادیه موسوم به ACI هنوز فعال نشده است. زیرا به گفته او این ابزار برای شرایط فوقالعاده طراحی شده و هنوز زمان آن نرسیده است.
هشدار مقامات اتحادیه اروپا و پاسخهای دیپلماتیک به تهدید تعرفهها

از طرفی، ” امانوئل مکرون “، رئیسجمهور فرانسه در واکنش به این تهدید از رهبران EU خواست تا توسعه پاسخ قاطع خود را تسریع کنند و احتمال استفاده از ACI را در صورت عدم توافق مطرح کرد. در آلمان نیز ” فریدریش مرتس “، صدراعظم هشدار داد که تعرفه ۳۰ درصدی میتواند ضربه سنگینی به صادرکنندگان اروپایی وارد کند. او افزود این وضعیت نیازمند دو مورد است: وحدت در اتحادیه اروپا و ارتباط مؤثر با رئیسجمهور ایالات متحده. ترامپ نیز نامههایی برای متحدان تجاری ارسال کرده و تعرفههای پیشنهادی پیشین را بازبینی و آنها را به گفتوگو مجدد دعوت کرده است. در یکی از این نامهها که شنبه (12 جولای) منتشر شد، ترامپ اعلام کرد که در صورت عدم توافق، تعرفه ۳۰ درصدی از ماه آینده اجرایی میشود.
تمرکز مذاکرات بر تعرفه خودرو و محصولات کشاورزی
افزون بر این، بروکسل تلاش دارد تا از تعرفههای شدیدتر ایالات متحده جلوگیری کند، اما نامه ترامپ امیدها را کاهش داد. کشورهایی مانند مکزیک نیز بهطور مشابه از اطلاعرسانی یکجانبه ایالات متحده غافلگیر شدهاند. منابع آگاه گفتهاند که هدف اتحادیه اروپا محدود کردن تعرفهها بر محصولات کشاورزی تا سقف ۱۰ درصد است. همچنین، ایدههایی مانند ارائه مشوقهای سرمایهگذاری ایالات متحده در ازاء کاهش تعرفههای خودرویی کنار گذاشته شدهاند، چرا که بیم خروج سرمایه میرود. در این حال، تمرکز مذاکرات اکنون بر کاهش تعرفه خودروها است و انتظار میرود که گفتوگوهای دوجانبه در همین هفته از سر گرفته شود.
اقدامات پیشنهادی ایالات متحده و واکنش اتحادیه اروپا
در ادامه، واشنگتن پیشنهاد داده تا تعرفهای ۱۰ درصدی بهطور کلی بر تولیدات EU اِعمال کند. این در حالی است که بخش هوافضا و تجهیزات پزشکی تا حد زیادی معاف خواهند بود. در پاسخ، بروکسل خواستار کاهش تعرفه بر شراب و مشروبات الکلی و تعیین سهمیه برای نرم کردن تعرفههای ۵۰ درصدی فلزات شده است. در مقابل، مذاکرهکنندگان آمریکایی نیز پیشنهاد تعرفه ۱۷ درصدی بر محصولات کشاورزی دادهاند. گفتنی است که هرگونه توافق موقت، موانع نظارتی، همکاری در زمینه امنیت اقتصادی و خریدهای راهبردی را نیز در بر خواهد گرفت.
جدا از تعرفههای کلی، رئیس جمهور ایالات متحده قبلاً تعرفه ۲۵ درصدی بر خودرو و قطعات آن وضع کرده و تعرفه فلزات را به ۵۰ درصد افزایش داده است. مضاف بر این، برنامههایی برای اِعمال تعرفه بر بخشهای دارویی، نیمهرساناها و اخیراً مس دارد. مقامات همچنین هشدار دادهاند که حتی در صورت توافق، نیاز به تضمینهای جداگانه برای محافظت از اتحادیه اروپا در برابر این اقدامات هدفمند وجود دارد.
اُفت یورو همزمان با نادیدهگرفتن تنش تجاری توسط بازارها

در ادامه، در صبح دوشنبه (14 جولای)، یورو به پایینترین سطح سه هفتهای سقوط کرد اما مجدداً به ۱.۱۶۷۹ در برابر دلار آمریکا (USD) بازگشت. پزو مکزیک (MXN) نیز با تضعیف مواجه شد و به ۱۸.۶۶۹۹ در مقابل دلار آمریکا رسید. در دیگر بازارها، پوند (GBP) با کاهش ۰.۰۷ درصدی به ۱.۳۴۸۱ دلار رسید و ین ژاپن (JPY) ۰.۱ درصد تقویت شد و به ۱۴۷.۲۸ رسید. علاوه بر آن، دلار استرالیا (AUD) ۰.۱۴ درصد کاهش یافت و به ۰.۶۵۶۵ دلار رسید و دلار نیوزیلند (NZD) نیز ۰.۴ درصد اُفت را شاهد بود و به ۰.۵۹۸۴ رسید.
گفتنی است که جدا از مسائل تجاری، دونالد ترامپ روز یکشنبه گفت که خروج ” جروم پاول “، رئیس فدرال رزرو (Fed) از این نهاد، ” اتفاقی عالی ” خواهد بود و بار دیگر خواستار کاهش نرخ بهره شد. معاملهگران بر این اساس، در انتظار گزارش شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) ایالات متحده در روز سهشنبه (15 جولای) هستند تا نشانههایی از سیاست آتی فدرال رزرو دریافت کنند. اغلب تحلیلگران انتظار افزایش جزئی در تورم و حدود ۵۰ واحد پایه کاهش نرخ بهره تا پایان سال را دارند.
صادرات چین و تمرکز سرمایهگذاران بر آمار رشد اقتصادی
آمار تجارت آسیا برای ماه ژوئن نشان داد که صادرات چین افزایش و واردات نیز بهبود یافته است. زیرا شرکتها تلاش دارند قبل از مهلت اول آگوست، کالاها را ارسال کنند. بااینحال، یوان چین (CNY) همچنان ضعیف باقی مانده و نزدیک به ۷.۱۷۰۴ در بازار داخلی و ۷.۱۷۱۳ در بازار خارجی در برابر USD معامله شد. در همین راستا، سرمایهگذاران اکنون منتظر دادههای تولید ناخالص داخلی سهماهه دوم چین هستند که قرار است روز سهشنبه منتشر شود تا مشخص شود که آیا رشد اقتصادی تحت تأثیر تنشهای تجاری و فشارهای رکودی کاهش یافته است یا خیر.