
به گزارش ارزینجا و به نقل از dailyhodl، صنعت کریپتو باید برای افزایش آگاهی عمومی درباره تفاوت میان نگهداری شخصی و نگهداری بیت کوین (BTC) نزد شخص ثالث تلاش کند. در همین حال، شرکتهای خزانهدار بیت کوین میتوانند در آینده به طعمههایی برای ملیسازی تبدیل شوند؛ آن هم در سناریویی که دولت ایالات متحده برای حفظ جایگاه مسلط خود در نظم جهانی، در پی مصادره BTC است، چرا که دلار آمریکا (USD) دیگر ارز ذخیره جهان نخواهد بود.
بر این اساس، شرکتهای خزانهدار بیت کوین، این ارز دیجیتال را بهعنوان دارایی ذخیره در خزانه خود نگه میدارند. در ادامه، شرکت مایکرواستراتژی به رهبری ” مایکل سیلور “، نخستین شرکتی بود که این استراتژی را دنبال کرد. دادهها نشان میدهند که شرکتهای عمومی تا اواسط سال ۲۰۲۵ حدود یک میلیون واحد BTC در اختیار دارند.
غفلت از مفهوم حاکمیت مالی در استراتژیهای خزانهداری
بحثها پیرامون شرکتهای خزانهدار بیت کوین بهندرت به موضوع حاکمیت مالی اشاره میکنند. شرکتها اغلب از Bitcoin بهعنوان ابزاری برای اهرمسازی و افزایش قیمت سهام خود استفاده کردهاند. برای مثال، تحلیل ” چارلز شواب ” از این شرکتها، آنها را راهی جدید برای دسترسی به رمزارز معرفی میکند که در عین حال باعث تنوع در ترازنامه شرکتها میشود، اما هیچ اشارهای به حاکمیت مالی نمیکند. شواب همچنین نوشته است: ” مایکرواستراتژی در سال ۲۰۲۰ تعهد خود به ارزهای دیجیتال را آغاز کرد. و به ایجاد چهارچوبی برای شرکتهای خزانهدار بیت کوین کمک کرد که میتوانند راه دیگری برای دسترسی سرمایهگذاران به رمزارزها باشند. “
کلید خصوصی بیت کوین در اختیار چه کسی است؟

بهجای آنکه افراد را برای نگهداری BTC در کیفپول سرد توانمند کنیم، به آنها گزینههایی ساده پیشنهاد میدهیم که در آنها مالک کلید خصوصی خود نیستند. در مقابل، ارز دیجیتال بیت کوین همواره، بهویژه از نگاه پذیرندگان اولیه آن، بهعنوان ابزاری برای جداسازی پول از دولت دیده شده است. اینکه آیا شرکتهای خزانهدار Bitcoin میتوانند ابزاری برای آزادی مالی باشند یا خیر، هنوز مشخص نیست. گفتنی است، برخی از پذیرندگان اولیه مانند ” آدام بِک “، از این شرکتها بهعنوان تقویتکننده نقش بیت کوین بهعنوان ذخیره ارزش جهانی مستقل از دولت یاد میکنند.
شرکتهای خزانهدار؛ بخشی از سازوکار دولت
بااینحال، فرضیه ذکر شده بهاحتمال زیاد به واقعیت نمیپیوندد. شرکتهای خزانهدار بیت کوین به نوعی بازوهای دولت هستند. آنها بهشکل عمومی درآمدهاند. حسابداران و وکلا آنها پاسخگو نهادهای نظارتی هستند و اغلب در کنار مدیران اجرایی، قدرت زیادی در ساختار شرکت دارند. بنابراین، واقعیت ساده است: شرکتهای خزانهدار BTC نمیتوانند مستقل از دولت عمل کنند. آنها هدف اصلی بررسیهای دولتی هستند و همین موضوع آنها را به نامزدهای بالقوه برای فشارهای ملیسازی تبدیل میکند. دولت نیز ممکن است نگهداری رمزارز بیتکوین توسط شرکتها را تهدیدی علیه ارزهای فیات در نظر بگیرد.
سوابق تاریخی مصادره؛ زنگ خطری برای بیت کوین شرکتی

طبق اعلام صندوق بینالمللی پول، حدود ۹۰ درصد از بانکهای مرکزی در حال توسعه ارزهای دیجیتال ملی (CBDC) هستند تا نیاز به بیت کوین بهعنوان دارایی ذخیره را حذف کنند. این امر نشان میدهد که دولتها BTC را تهدیدی بالفعل میدانند. بر این اساس، اگر بیت کوین جای ارزهای فیات را بگیرد، شرکتهای خزانهدار ممکن است ملی شوند؛ بهاینمعنا که دولتها داراییهای شرکتی را مصادره کنند. چنین اقدامی سابقه دارد: در سال ۱۹۳۳، فرمان اجرایی ۶۱۰۲ ایالات متحده، شهروندان را مجبور کرد تا طلا (XAU) خود را تحویل دهند.
از راهآهن تا فروشگاه؛ ملیسازی در تاریخ ایلات متحده
علاوه بر این، دولت ایالات متحده پیشتر نیز شرکتهایی را ملی کرده است. در جریان جنگ جهانی اول و دوم، دولت، خطوط راهآهن، خطوط تلگراف و سایر صنایع را برای پشتیبانی از جنگ به کنترل خود درآورد. همچنین، دولت ایالات متحده، راهآهن و خطوط ریلی را بین سالهای ۱۹۱۷ تا ۱۹۲۰ ملی کرد. در جنگ جهانی دوم نیز معادن زغالسنگ، کارخانههای فولاد و حتی شرکت ” مونتگُمری وارد ” مصادره شدند تا تولید ادامه یابد و اختلال ایجاد نشود.
سرنوشت یک خُردهفروش در برابر دولت
در ادامه، اگر مونتگُمری وارد در زمان ملیسازی با همان رهبری سابق خود فعالیت میکرد، ممکن بود به شرکت خزانهدار بیت کوین تبدیل شود. ” سوئل ایوری “، رئیس هیئتمدیره این شرکت، از همکاری با اتحادیه کارگری و خواستههای هیئت کارگری جنگ خودداری کرد. طبق گزارشها، او در آوریل ۱۹۴۴ زمانیکه ” فرانسیس بیدل “، دادستان کل با او روبهرو شد فریاد زد: ” دولت بره به جهنم. هیچ نیازی به توصیههای لعنتیات ندارم. ” بر این اساس، ایوری شبیه یک بیت کوینر بهنظر میرسد.
نظام بانکی و تجربه بحرانها؛ تکرار تاریخ برای رمزارزها؟

دولت همچنین بارها نهادهای مالی را تحت کنترل خود درآورده است. در سال ۱۹۸۴، دولت ۸۰ درصد از سهام بانک کانتیننتال ایلینوی را که ” بزرگتر از آن بود که شکست بخورد “، خرید. در بحران پسانداز و وام سال ۱۹۸۹، دولت نهادی به نام Resolution Trust Corporation برای مدیریت بیش از ۱۰۰۰ مؤسسه شکستخورده تأسیس کرد. این اقدام بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار برای دولت هزینه داشت. همچنین، در بحران مالی ۲۰۰۸–۲۰۰۹، دو غول وام مسکن فِنیمِی و فِردیمَک تحت قیمومت فدرال قرار گرفتند. در همین حال، دولت ایالات متحده ۶۰ درصد از سهام جنرال موتورز را در توافق ورشکستگی بهدست آورد و دولت کانادا نیز ۱۲.۵ درصد دیگر را در اختیار گرفت.
حمایت اجتماعی از ملیسازی؛ فشار آینده بر بیت کوین شرکتی
دولت ” دونالد ترامپ “، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده نیز عملاً صنعت فولاد ایالات متحده را با حفظ کنترل گسترده بر فعالیتهای آن، ملی کرده است. بخش بزرگی از مردم این کشور نیز طرفدار ملیسازی هستند. افزون بر این، فعالان و کارشناسان سیاسی خواهان ملیسازی شرکتهای سوخت فسیلی برای مقابله با تغییرات اقلیمی بودهاند. گفتنی است که ملیسازی نظام سلامت نیز توسط سیاستمداران جریان اصلی مانند ” برنی سندرز “، حمایت شده است؛ آن هم در شرایطی که در سال ۲۰۲۰، حدود ۶۳ درصد از آمریکاییها خواهان یک نظام ملیشده سلامت بودند.
به همین دلایل، شرکتهای خزانهدار بیت کوین عملاً به طعمههایی برای ملیسازی توسط دولت تبدیل شدهاند. و باز به همین دلیل است که این شرکتها هرگز نمیتوانند جایگزینی برای نگهداری شخصی BTC باشند.