
به گزارش ارزینجا و به نقل از Cryptopolitan، دلار آمریکا (USD) در معاملات ابتدایی روز دوشنبه در بازار آسیا با رشد ۰.۶ درصدی به ۱۴۶.۱۹ ین رسید. این افزایش پس از گفتوگوهای آخر هفته میان ایالات متحده و چین رخ داد که نگرانیها درباره جنگ تجاری را کاهش داد. در همین حال، ” اسکات بسنت “، وزیر خزانهداری ایالات متحده و ” جمیسون گرایر “، نماینده تجاری این کشور، روز یکشنبه اعلام کردند که ایالات متحده و چین به توافقی برای کاهش کسری تجاری ایالات متحده دست یافتهاند.
پیشبینی ادامه مذاکرات تجاری میان دو کشور
قرار است گفتوگوهای بیشتری میان دو کشور در روز دوشنبه انجام شود. بر این اساس، USD با رشد ۰.۱ درصدی به نزدیکی بالاترین سطح یکماهه رسید. بااینحال، از زمان اعلام تعرفههای روز آزادی توسط ” دونالد ترامپ “، رئیس جمهور ایالات متحده در دوم آوریل، دلار ۳.۵ درصد اُفت کرده است.
نوسانات دیگر ارزها در بازار آسیا
در ادامه، دلار نیوزیلند (NZD) که روز جمعه به حدود ۰.۵۸۸ دلار سقوط کرده بود، روز دوشنبه با رشد ۰.۳ درصدی به ۰.۵۹۲۴ دلار رسید. دلار استرالیا (AUD) نیز با افزایش ۰.۲ درصدی به ۰.۶۴۲۵ دلار رسید. همچنین، یورو (EUR) با کاهش ۰.۲ درصدی در سطح ۱.۱۲۲۴ دلار قرار گرفت. پوند انگلیس (GBP) نیز با کاهش ۰.۳ درصدی به ۱.۳۲۷۷ دلار رسید.
تأثیر تعرفههای ترامپ بر بازارهای مالی ایالات متحده

پس از اعلام تعرفههای گسترده توسط دونالد ترامپ در ماه گذشته، اوراق قرضه و بازار سهام ایالات متحده دچار اُفت شدند. گفتنی است که این موضوع اعتماد سرمایهگذاران به داراییهای آمریکایی را تحت تأثیر قرار داد. بااینوجود، اسکات بسنت و جمیسون گرایر پس از مذاکراتی در ژنو اعلام کردند که ایالات متحده و چین به توافقی برای کاهش کسری تجاری دست یافتهاند.
اظهارنظر تحلیلگران درباره چشمانداز دلار آمریکا و بازارها
در ادامه، ” مایکل مککارتی “، مدیرعامل پلتفرم معاملاتی Moomoo در استرالیا گفت: ” گمان میکنم صحبتها درباره پایان نقش دلار آمریکا بهعنوان ارز ذخیره جهانی زودهنگام است. بهزودی شاهد بازگشت الگوی عادی معاملات خواهیم بود، بهویژه پس از روشن شدن وضعیت تجارت جهانی. ” او همچنین تأکید کرد که دادههای تورم ایالات متحده در هفته جاری مهمترین عامل برای اقتصاد این کشور خواهند بود. علاوه بر این، دادههای بیکاری استرالیا نیز در همین هفته منتشر میشوند و برای بازارهای آن کشور اهمیت دارند. مککارتی همچنین پیشبینی کرد که گفتوگوهای تجاری همچنان عامل اصلی حرکت بازارها در هفته جاری خواهند بود.
اهمیت دادههای اقتصادی ایالات متحده در هفته پیشرو
به گفته مککارتی، شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) که روز سهشنبه منتشر میشود، تأثیر تعرفهها بر تورم را نشان خواهد داد. همچنین، فروش خُردهفروشی در ماه آوریل که روز پنجشنبه اعلام میشود، تصویری از وضعیت مصرفکنندگان ارائه میدهد. گفتنی است که دادههای اشتغال برای ایالات متحده و استرالیا نیز در همین روز منتشر خواهد شد. در این راستا، مککارتی انتظار دارد تا فروش خُردهفروشی پس از جهش ماه قبل، در ماه آوریل ثابت باقی بماند.
تحولات نرخ بهره و بازار طلا

تعرفههای سنگین رئیس جمهور ایالات متحده در هفتههای اخیر فشار زیادی بر دلار آمریکا وارد کردهاند. بااینحال، پس از آنکه فدرال رزرو اعلام کرد عجلهای برای کاهش مجدد نرخ بهره ندارد، دلار مقداری حمایت دریافت کرد. افزون بر این، احتمال کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن به ۱۷ درصد کاهش یافته است، در حالی که یک ماه پیش این احتمال بالای ۶۰ درصد بود. احتمال کاهش نرخ بهره در ماه جولای نیز ۵۹ درصد تخمین زده میشود.
لازم به ذکر است که، افزایش اشتهای ریسک در بازارها همچنین قیمت طلا (XAU) را تحت تأثیر قرار داده است. سرمایهگذاران نیز در هفتههای اخیر بهدنبال امنیت فلزات فیزیکی بودهاند. قیمت طلا با اُفت ۱.۷ درصدی به ۳۲۶۸ دلار در هر اونس رسید. این رقم هنوز پایینتر از اوج تاریخی ۳۵۰۰ دلاری ماه آوریل است.
ایالات متحده و چین به توافقی در مذاکرات تجاری دست یافتند
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالات متحده، از ” پیشرفت قابل توجه ” در مذاکرات ژنو خبر داد. مقامهای چینی نیز تأیید کردند که دو طرف به اجماعی مهم رسیدهاند و توافق کردند تا یک مجمع جدید برای گفتوگوی اقتصادی ایجاد کنند. در همین حال، بیانیهای مشترک قرار است امروز، ۱۲ مِی منتشر شود. بااینحال، روشن است که در این مذاکرات، هیچ اشارهای به نرخ تعرفهها نشده است.
از طرفی، ” مایکل براون “، تحلیلگر ارشد شرکت Pepperstone، اعلام کرد که چهارچوبی کلی برای ادامه مذاکرات میان دو کشور شکل گرفته است. در نتیجه، سرمایهگذاران امیدوار هستند تا دولت ترامپ بهزودی نرخ تعرفه ۱۴۵ درصدی بر کالاهای چینی را کاهش دهد؛ حتی اگر این کاهش تنها به سطح اولیه ۶۰ درصدی محدود شود که پیشتر توسط کاخ سفید مطرح شده بود.