
- لیکوییدیشنهای سنگین نقش مهمی در بازگشت بیت کوین به سطح ۹۵۰۰۰ دلاری داشتند. حالا احتمالا وقوع اوج قیمتی جدید بیت کوین در ماه مه مطرح شده است.
- کاهش همبستگی بیت کوین با بازار سهام، استقلال فزایندهی این دارایی را نشان میدهد.
- موقعیتگیری صعودی سرمایهگذاران نهادی در تضاد با احتیاط معاملهگران خرد است و از رشد قیمتی بالای ۱۰۰۰۰۰ دلار حمایت میکند.
ارز دیجیتال بیت کوین در بازهی زمانی ۲۰ آوریل تا ۲۶ آوریل حدود ۱۱٪ رشد کرد و با حفظ سطوح قیمتی نزدیک به بالاترین سطح دوماههی خود در حدود ۹۴۰۰۰ دلار، مقاومت خود را نشان داد. این رالی پس از سیگنالهایی از سوی دولت ترامپ مبنی بر کاهش تعرفههای وارداتی و همچنین گزارشهای قدرتمند سودآوری شرکتها رخ داد. حالا تحلیلگران پیشبینی میکنند که اوج قیمتی جدید بیت کوین ممکن است در ماه مه رخ دهد.
تحلیل امروز بیت کوین: اعتماد سرمایهگذاران تقویت میشود
اعتماد سرمایهگذاران به بیت کوین با ورود خالص رکوردشکن ۳.۱ میلیارد دلار به صندوقهای ETF اسپات بیتکوین طی پنج روز، بیش از پیش تقویت شد. با این حال، یک شاخص کلیدی در بازار مشتقات بیت کوین نشانههایی از حرکت نزولی را نشان داد و این سوال را مطرح کرد که آیا هدف ۱۰۰۰۰۰ دلاری هنوز واقعبینانه است یا خیر.
قراردادهای فیوچرز دائمی بیت کوین به دلیل تطابق نزدیک قیمتشان با بازار اسپات، مورد علاقهی معاملهگران خرد هستند. نرخ فاندینگ مثبت به این معناست که خریداران برای حفظ موقعیتهای خود هزینه پرداخت میکنند، بنابراین معکوس شدن این نرخ معمولاً به روندهای نزولی مرتبط است.

نرخهای فاندینگ منفی شدیدی که در تاریخ ۲۶ آوریل ثبت شد، در دورههای بازار صعودی بسیار نادر است و نشاندهندهی تقاضای قویتر از سوی فروشندگان میباشد. این شاخص از ۱۴ آوریل نوسان داشته، اما فروشندگان غافلگیر شدند وقتی که قیمت بیت کوین به بالای ۹۴۰۰۰ دلار صعود کرد. از تاریخ ۲۱ آوریل به بعد، بیش از ۴۵۰ میلیون دلار در موقعیتهای فروش بیت کوین لیکویید شده است.
بخشی از اعتماد مجدد و قدرت قیمتی بیت کوین را میتوان به رشد ۷.۱٪ شاخص S&P 500 در طول هفته نسبت داد. با این حال، با وجود این خوشبینی، طبق گزارشها دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در ۲۵ آوریل اعلام کرد که مذاکرات بستگی به امتیازدهی چین دارد که این اظهارنظر باعث شد معاملهگران نسبت به پایداری رشد اخیر تردید کنند.
بررسی همبستگی بیت کوین و سهام
شرکتها اکنون گزارش درآمد سهماههی اول خود را ارائه میکنند که مربوط به قبل از تشدید جنگ تجاری است، بنابراین عوامل محرک بازار سهام و بیت کوین متفاوت هستند. در واقع، قیمت بیت کوین دیگر همبستگی نزدیکی با شاخص S&P 500 ندارد.

در حال حاضر، همبستگی ۳۰ روزه بین شاخص S&P 500 و بیت کوین در سطح ۲۹٪ قرار دارد، که بسیار پایینتر از سطح ۶۰٪ مشاهدهشده از ماه مارس تا اواسط آوریل است. در حالی که این کاهش همبستگی به معنای جدایی کامل نیست، چرا که احساسات سرمایهگذاران همچنان تحت تأثیر عوامل کلان اقتصادی است، اما نشان میدهد بیتکوین صرفاً نمایندهی سهام فناوری نیست.
آیا اوج قیمتی جدید بیت کوین در راه است؟
ناتوانی طلا در حفظ روند صعودی پس از رسیدن به اوج تاریخی ۳۵۰۰ دلار در تاریخ ۲۲ آوریل نیز به عنوان نشانهای مهم برای موقعیت بیت کوین به عنوان یک کلاس دارایی مستقل تلقی شد. برخی معاملهگران روایت «طلای دیجیتال» را زیر سوال برده بودند، اما هرچه بیتکوین بیشتر بالای سطح ۹۰۰۰۰ دلار باقی بماند، اعتماد سرمایهگذاران افزایش خواهد یافت و زمینه را برای رشد بیشتر فراهم میکند.
افزایش تقاضا برای اهرم نزولی در قراردادهای فیوچرز دائمی بیت کوین با احساسات معاملهگران حرفهای همخوانی ندارد. قراردادهای آتی ماهانه بیت کوین از نوسانات نرخ فاندینگ اجتناب میکنند و بنابراین معاملهگران هزینهی اهرم خود را از قبل میدانند.

در تاریخ ۲۶ آوریل، حق پریمیوم قراردادهای فیوچرز دوماهه بیت کوین (نرخ پایه) به بالاترین سطح در هفت هفته گذشته رسید که نشاندهندهی افزایش علاقه به موقعیتهای صعودی است. با ۶.۵٪، این شاخص هنوز در محدودهی خنثی ۵٪ تا ۱۰٪ قرار دارد، اما از قلمروی نزولی فاصله گرفته است.
این عدم تطابق بین تقاضای اهرم در معاملات فیوچرز دائمی و قراردادهای ماهانه بیت کوین غیرعادی نیست. حتی اگر معاملهگران خرد محتاط باقی بمانند، انباشت گسترده توسط مؤسسات میتواند به تنهایی کافی باشد تا قیمت بیت کوین در آیندهی نزدیک به بالای ۱۰۰۰۰۰ دلار برسد.