پروژه کویپر، رقیب جدید استارلینک

انتشار 20 ساعت قبل
آنچه می‌خوانید...

پروژه کویپر، رقیب تازه‌نفس استارلینک، رسما وارد رقابت اینترنت ماهواره‌ای شد. آمازون با پرتاب نخستین دسته از ماهواره‌های Kuiper به مدار زمین، گامی بلند برای راه‌اندازی یک شبکه جهانی اینترنت پرسرعت برداشت. این پروژه جدید که با هدف پوشش اینترنتی مناطق محروم و رقابت با شبکه گسترده استارلینک ایلان ماسک راه‌اندازی شده، می‌تواند چهره ارتباطات […]

پروژه کویپر، رقیب جدید استارلینک

پروژه کویپر، رقیب تازه‌نفس استارلینک، رسما وارد رقابت اینترنت ماهواره‌ای شد. آمازون با پرتاب نخستین دسته از ماهواره‌های Kuiper به مدار زمین، گامی بلند برای راه‌اندازی یک شبکه جهانی اینترنت پرسرعت برداشت. این پروژه جدید که با هدف پوشش اینترنتی مناطق محروم و رقابت با شبکه گسترده استارلینک ایلان ماسک راه‌اندازی شده، می‌تواند چهره ارتباطات جهانی را در سال‌های آینده تغییر دهد.

پرتاپ ماهواره‌های پروژه کویپر

پیش از این، SpaceX با پروژه استارلینک خود، با بیش از ۸۰۰۰ ماهواره در مدار و بیش از ۵ میلیون کاربر در ۱۲۵ کشور، بازار را تسخیر کرده است. اکنون آمازون قصد دارد با اتکا به تخصص خود در تجارت الکترونیک و خدمات ابری (AWS) وارد این رقابت شود.برای رقابت با استارلینک

آمازون اولین گروه از ماهواره‌های پروژه کویپر خود را به فضا فرستاد. این اتفاق تلاشی بلندپروازانه برای ایجاد شبکه اینترنت ماهواره‌ای جهانی و رقابت با استارلینک، پروژه اینترنت ماهواره‌ای شرکت SpaceX به رهبری ایلان ماسک است.
در این ماموریت، ۲۷ ماهواره توسط یک موشک Atlas V که متعلق به شرکت United Launch Alliance (همکاری مشترک بوئینگ و لاکهید مارتین) است که از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شدند.
این ماموریت آغاز استقرار یک صورت فلکی متشکل از ۳۲۳۶ ماهواره است که هدف آن ارائه اینترنت پرسرعت در سراسر جهان برای مصرف‌کنندگان، کسب‌وکارها و دولت‌هاست.
پیش از این، SpaceX با پروژه استارلینک خود، با بیش از ۸۰۰۰ ماهواره در مدار و بیش از ۵ میلیون کاربر در ۱۲۵ کشور، بازار را تسخیر کرده است. اکنون آمازون قصد دارد با اتکا به تخصص خود در تجارت الکترونیک و خدمات ابری (AWS) وارد این رقابت شود.

چالش‌ها و رقابت سنگین


آمازون در ابتدا قصد داشت در اوایل ۲۰۲۴ این ماموریت را آغاز کند، اما پروژه با بیش از یک سال تاخیر مواجه شد.
طبق مقررات کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC)، آمازون باید تا اواسط ۲۰۲۶ نیمی از این ماهواره‌ها (حدود ۱۶۱۸ ماهواره) را به مدار بفرستد.
با این حال، تحلیلگران معتقدند ممکن است آمازون نیاز به درخواست تمدید این مهلت داشته باشد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، آمازون قصد دارد اولین خدمات اینترنتی Kuiper را تا پایان امسال برای مشتریان منتخب ارائه دهد. همچنین امکان پرتاب پنج ماموریت دیگر توسط ULA در سال جاری وجود دارد.

پروژه کویپر، رقیب جدید استارلینک

برتری‌ها و چالش‌های فنی


ماهواره‌های Kuiper و Starlink برخلاف ماهواره‌های سنتی، در مدار نزدیک زمین فعالیت می‌کنند و همین باعث کاهش تاخیر ارتباطی و افزایش سرعت اینترنت می‌شود. این مزیت باعث کاهش زمان تاخیر ارتباطی و افزایش سرعت اینترنت می‌شود.
با این حال، راه‌اندازی کامل پروژه Kuiper حدود ۱۷ میلیارد دلار هزینه دارد و هزینه‌های سالانه آن نیز بین ۱ تا ۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
در مقابل، SpaceX به واسطه پرتاب‌های مکرر و تولیدات درون‌سازمانی خود، سرعت و مقیاس به مراتب بالاتری دارد.

کویپر رقیب جدید

ابعاد ژئوپولیتیکی و نظامی کویپر و چشم‌انداز آن


با نفوذ استارلینک در جنگ اوکراین، مقامات ناتو و برخی کشورها به حضور ارائه‌دهندگان جدید اینترنت ماهواره‌ای خوشبین شده‌اند.
آمازون، تحت رهبری جف بزوس، ممکن است به عنوان جایگزینی با سیاست‌های متعادل‌تر در مقابل SpaceX ظاهر شود و نقش مهمی در تامین اینترنت ماهواره‌ای برای کاربران نظامی و غیرنظامی ایفا کند.

آمازون با معرفی ترمینال‌های کاربر Kuiper، دستگاه‌هایی به اندازه یک صفحه گرامافون یا کتابخوان Kindle، گام مهمی در آماده‌سازی برای ارائه خدمات خود برداشته است.
این ترمینال‌ها با هزینه‌ای کمتر از ۴۰۰ دلار به فروش خواهند رسید و به کاربران خانگی امکان اتصال مستقیم به شبکه ماهواره‌ای را می‌دهند.
آمازون همچنین بزرگترین قرارداد پرتاب ماهواره‌ای تاریخ را امضا کرده و ۸۳ ماموریت را با شرکت‌هایی همچون ULA، Arianespace و Blue Origin رزرو کرده است.

 رقیب جدید استارلینک

جمع‌بندی

با آغاز فعالیت پروژه کویپر، رقیب جدید استارلینک،رسما آمازون وارد رقابت تنگاتنگ با ایلان ماسک شده است.
اگرچه SpaceX تاکنون سهم عمده‌ای از بازار اینترنت ماهواره‌ای را در اختیار دارد، اما آمازون با پشتوانه فنی قوی و تجربه گسترده در مدیریت شبکه‌های جهانی، می‌تواند رقیبی جدی باشد.
موفقیت پروژه کویپر به سرعت استقرار ماهواره‌ها، کیفیت خدمات ارائه شده و توانایی در جذب مشتریان جهانی بستگی دارد.
در هر صورت، ورود آمازون می‌تواند رقابت اینترنت ماهواره‌ای را متحول کرده و دسترسی به اینترنت را در مناطق محروم گسترش دهد.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
صرافی ارزینجا
ARZINJA
صرافی ارزینجا
ارزینجا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که معاملات آسان (OTC) و پیشرفته (P2P) بیشتر از 1000 رمزارز را ممکن کرده است. با ساده‌ترین و سریع‌ترین روش احراز هویت می‌توانید همین حالا عضو ارزینجا شوید و با کمترین کارمزد، معامله و سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
ثبت نام در صرافی ارزینجا
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx