حساب اجاره ای چیست؟ کلاهبرداری مدرن در دنیای ارزهای دیجیتال

انتشار 3 هفته قبل
آنچه می‌خوانید...

اگر پیشنهاد وسوسه‌کننده‌ای برای درآمد آسان دریافت کرده‌اید، احتمالا با یک کلاهبرداری حساب اجاره ای مواجه شده‌اید. با افتادن در دام کلاهبرداران، ممکن است حتی مجازات زندان نیز در انتظار شما باشد، پس برای آشنایی با این کلاهبرداری به خواندن ادامه دهید.

حساب اجاره ای چیست

با پیشرفت فناوری ارزهای دیجیتال، راهکارهای کلاهبرداری نیز در حال پیشرفت و مدرن‌سازی هستند و شما باید دانش خود را درباره روش‌های کلاهبرداری به‌روز نگه دارید تا در دام سودجویان نیفتید. حساب اجاره ای یکی از روش‌های کلاهبرداری مدرن است که به کلاهبرداران اجازه می‌دهد از حساب بانکی کاربر برای انتقال پول‌های دزدی یا تبدیل آن‌ها به ارز دیجیتال استفاده کنند و عواقب قانونی شدیدی برای قربانی در پی خواهد داشت.

اگر در دام این کلاه‌برداران بیفتید، ممکن است حتی مجازات زندان نیز در انتظار شما باشد، پس برای آشنایی بیشتر با این نوع کلاه‌برداری، به خواندن ادامه دهید.

حساب اجاره ای چیست؟

حساب اجاره ای به حسابی اشاره دارد که متعلق به مجرم اصلی نیست، اما برای فرار مالیاتی یا پولشویی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد. کلاه‌برداران سعی می‌کنند با ارائه پاداش مالی، صاحب حساب را ترغیب کنند که مبلغی را برای آن‌ها جابه‌جا یا تبدیل کند. البته این معامله ساده عواقب ناگواری برای صاحب حساب خواهد داشت، زیرا هنگامی که در بانک یا صرافی ارز دیجیتال حساب خود را تشکیل می‌دهید، موافقت می‌کنید مسئولیت اعمالی که با حساب شما انجام می‌شوند را برعهده بگیرید.

مجریان قانون با ردیابی این پول‌های غیرمجاز، به حساب بانکی شما می‌رسند و از آن جا که همه تراکنش‌ها شامل کد ملی صاحب حساب نیز هست، شما را به عنوان مجرم شناسایی می‌کنند. پس هیچگاه فراموش نکنید که هر چقدر پیشنهاد اجاره دادن حساب وسوسه‌کننده به نظر برسد، یک جرم است و برای شما عواقب قانونی خواهد داشت.

کلاه‌برداران چگونه از حساب اجاره ای ارزهای دیجیتال سوء‌استفاده می‌کنند؟

کلاهبرداری حساب اجاره ای

ایده کسب درآمد آسان و بی‌دردسر برای همه وسوسه‌کننده است، مخصوصا اگر لازم نباشد کار خاصی انجام دهید. کلاه‌برداران دقیقا از این تمایل کاربران سوء‌استفاده می‌کنند تا از حساب آن‌ها به عنوان حساب اجاره ای استفاده کرده و عواقب قانونی سرقت، پولشویی و فرار مالیاتی را به قربانی تحمیل کنند.

برای این کار، ممکن است کلاهبردار در شبکه‌های اجتماعی، مانند اینستاگرام، تلگرام و…، یا سایت‌های درج آگهی، مانند دیوار یا شیپور، به شما پیام دهد. او پیشنهاد خواهد داد که مبلغی پول، برای مثال ۱۰ میلیون تومان، به حساب بانکی شما واریز کند. شما در مقابل می‌توانید مقداری از آن، برای مثال ۲ میلیون تومان را نگه دارید و بقیه آن را در صرافی ارز دیجیتال تبدیل کنید و به عنوان رمزارز به کیف پول او بفرستید.

ممکن است این پیشنهاد با بهانه‌هایی مانند عدم دسترسی به صرافی همراه شود یا به عنوان یک پیشنهاد شغلی با درآمد میلیونی ارائه شده باشد. برای مثال، شاید کلاهبردار از شما بخواهد به عنوان کارگزار مالی، با درآمدی چشمگیر هر روز به تبدیل ارزهای ریالی به ارز دیجیتال بپردازید. همچنین گاهی اوقات ممکن است این پیشنهاد را به عنوان «دریافت وام ارزی با وثیقه رمزارزی» ببینید.

عواقب افتادن در دام کلاهبرداری حساب اجاره ای

مجازات حساب اجاره ای

اگر نتوانید این کلاهبرداری را تشخیص دهید یا در برابر وسوسه درآمد آسان مقاومت نکنید، مجازات قانونی در انتظار شما خواهد بود. پول‌های ریالی که به حساب شما واریز می‌شوند دارایی‌های دزدی و غیرمجاز هستند و توسط مراجع قانونی ردیابی خواهند شد. از آن جا که مسئولیت حساب بانکی و حساب صرافی‌تان با شماست، قانون شما را به دلیل مشارکت در کلاه‌برداری مجرم شناخته و مجازات خواهد کرد. مجازات این جرم شامل:

  • ضبط دارایی‌های مبادله شده و سود بانکی مربوط به این مبادلات؛
  • پرداخت مالیات اموال و عواید حاصل از جرم، که معادل ۲۵٪ کل مبلغ مبادله شده است؛
  • تا زمانی که کلاه برداران اصلی شناسایی و دستگیر شوند، اجاره دهنده حساب به عنوان شریک جرم به زندان محکوم خواهد شد. البته می‌تواند تا زمان دریافت حکم دادگاه با پرداخت وثیقه معادل مبلغ مورد تراکنش، به صورت مشروط از زندان خارج شود.

چطور در دام کلاه برداران نیفتیم؟

برای اجتناب از کلاهبرداری حساب اجاره ای و سایر تخلفات مربوط به ارزهای دیجیتال، لازم است این نکات را رعایت کنید:

به روش‌های رایج کلاهبرداری آگاه باشید

صرافی‌های ارز دیجیتال تمام تلاش خود را می‌کنند تا به روش‌های مختلف، از شما در برابر این نوع کلاه‌برداری‌ها محافظت کنند و درباره خطرات موجود به شما هشدار دهند. شما نیز می‌توانید با به‌روز نگه داشتن اطلاعات خود و دنبال کردن آموزش‌های ارائه شده، روش‌های کلاهبرداری را بشناسید و از آن‌ها اجتناب کنید.

هیچگاه اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار سایر افراد قرار ندهید

یکی از مهم‌ترین اصولی که باید برای حفظ امنیت حساب صرافی و کیف پول خود رعایت کنید، محافظ از رمز خصوصی حساب است. این رمز دسترسی کامل سودجویان به حساب کاربری شما را فراهم می‌کند. در این صورت، علاوه بر از دست دادن دارایی‌های خود، در قبال همه فعالیت‌های غیرمجازی که با حساب شما انجام شود نیز مسئول خواهید بود.

همچنین لازم است از اطلاعات کارت بانکی خود نیز محافظت کنید. اگر به هر دلیلی کارت بانکی یا کارت ملی خود را گم کردید یا از دست دادید، به سرعت برای باطل کردن آن‌ها اقدام کنید. اگر از منابع ناشناخته پولی در حساب بانکی خود دریافت کردید، سریعا بانک و پلیس را در جریان بگذارید.

احتیاط و دیرباوری پیشه کنید

با اینکه کلاهبرداران همواره روش‌های خلاقانه‌ای برای فریب قربانیان خود پیدا می‌کنند، باید در نظر داشته باشید که پیشنهادهای وسوسه‌کننده درآمد آسان یا پولدار شدن یک‌شبه یکی از آسان‌ترین راه‌های کلاهبرداری است و با کمی احتیاط، می‌توانید از افتادن در دام این کلاهبرداری‌ها اجتناب کنید. به طور کلی، خوب است که هیچوقت به غریبه‌ها اعتماد نداشته باشید.

حساب اجاره ای چیست؟

منظور حسابی است که به یک کاربر دیگر تعلق دارد، اما توسط کلاهبرداران یا مجرمین برای پولشویی و فعالیت‌های غیرقانونی استفاده می‌شود. در دنیای ارزهای دیجیتال، معمولا کلاهبردار کاربر را ترغیب می‌کند تا مبلغی پول در حساب بانکی خود دریافت کند و سپس با حساب صرافی خود، این پول‌ها را به ارز دیجیتال تبدیل کرده و ارسال کند. در این صورت، حساب کاربر به عنوان یک حساب اجاره ای مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد.

اگر برای شخص دیگری ارز دیجیتال بخریم چه می‌شود؟

شما با ثبت نام در صرافی ارز دیجیتال، مسئولیت تمام کارهایی که از طریق صرافی انجام می‌دهید را می‌پذیرید. اگر بپذیرید که برای شخص دیگری ارز دیجیتال بخرید و ندانید که این کار را با پول‌های دزدی انجام می‌دهید، در هر حال باید با عواقب قانونی پولشویی مواجه شوید، که شامل بلوکه شدن وجوه، پرداخت مالیات وجوه معامله‌شده و حتی مجازات زندان به جای کلاهبردار است.

صاحبان حساب اجاره ای چطور شناسایی می‌شوند؟

طبق قوانین بانک مرکزی، هنگام پاسخ دادن به تراکنش در سیستم بانکی، ارسال کد ملی صاحب حساب در همه تراکنش‌ها الزامی است. همچنین تمام دستور پرداخت‌های ارسالی سامانه ساتنا و پایا نیز «بابت» درج خواهد شد. به همین دلیل، هویت انتقال دهنده، دریافت‌کننده و حتی علت انتقال برای مراجع قضایی قابل رصد خواهد بود. با شکایت فرد قربانی جرم اولیه، همه اتهامات به سمت شما روانه می‌شوند.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

2 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
علی اکبری
علی اکبری
22 روز قبل

چرا پس نگفته بودید برای خرید و فروش رمزارز ۲۵٪ مالیات تعلق می گیره؟

دانیال ده حقی
ناظر محتوا
دانیال ده حقی
17 روز قبل
پاسخ دهید  علی اکبری

سلام روز بخیر جناب علی اکبری، خیر فعلا قانونی برای مالیات ارزها وصل نشده
دقت بفرمایید ” پرداخت مالیات اموال و عواید حاصل از جرم، که معادل ۲۵٪ کل مبلغ مبادله شده است؛”
اموال حاصل از جرم ….

صرافی ارزینجا
ARZINJA
صرافی ارزینجا
ارزینجا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که معاملات آسان (OTC) و پیشرفته (P2P) بیشتر از 1000 رمزارز را ممکن کرده است. با ساده‌ترین و سریع‌ترین روش احراز هویت می‌توانید همین حالا عضو ارزینجا شوید و با کمترین کارمزد، معامله و سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
ثبت نام در صرافی ارزینجا
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx