حد ضرر و حد سود در معاملات ارز دیجیتال به چه معناست؟
حد ضرر و حد سود دو مفهوم اساسی هستند که بسیاری از معامله گران برای تعیین استراتژی های خروج از معامله خود بسته به میزان ریسکی که مایل به انجام آن هستند، به آنها تکیه می کنند. این آستانه ها هم در بازارهای سنتی (مانند فارکس و بورس) و هم در بازار ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. حد سود و ضرر در میان معامله گرانی که از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند، بسیار محبوب هستند.
مقدمه
زمان بندی بازار یک استراتژی است که در آن سرمایه گذاران و معامله گران سعی می کنند قیمت های آینده بازار را پیش بینی کنند و سطح قیمتی بهینه ای را برای خرید یا فروش دارایی ها بیابند. تحت این رویکرد، تشخیص زمان خروج از بازار بسیار مهم است. اینجاست که سطوح حد ضرر وحد سود برنده وارد عمل می شوند.
سطوح حد ضرر و سود، اهداف قیمتی هستند که معامله گران از قبل برای خود تعیین می کنند. این سطوح از پیش تعیین شده که اغلب به عنوان بخشی از استراتژی خروج یک معامله گر منضبط استفاده می شود، برای به حداقل رساندن معاملات هیجانی طراحی شده اند و برای مدیریت ریسک ضروری هستند.
سطوح حد ضرر و حد سود
سطح حد ضرر (Stop-Loss) قیمت از پیش تعیین شده یک دارایی است که زیر قیمت فعلی تنظیم شده است، که هدف آن محدود کردن ضرر سرمایه گذار در این موقعیت خاص است. برعکس، حد سود (Take-Profit) قیمت از پیش تعیین شده ای است که معامله گران در آن موقعیت سودآور را می بندند.
معاملهگران میتوانند بهجای استفاده از حد سود و ضررهای از پیش تعیین شده روی یک قیمت خاص، این سطوح را به گونهای تنظیم کنند که بدون نیاز به نظارت 24 ساعته بر بازارها، فروش خودکار را آغاز کنند. برای مثال، بازار فیوچرز بایننس دارای یک تابع Stop Order است که دستورات حد ضرر و حد سود را ترکیب می کند. سیستم تصمیم میگیرد که یک سفارش بر اساس سطوح قیمت محرک و آخرین قیمت ، حد سود و یا ضرر معامله فعال شود.
خرید بایننس کوین در ارزینجا
چرا از حد ضرر و حد سود استفاده کنیم؟
مدیریت ریسک
حد سود و ضرر منعکس کننده پویایی فعلی بازار هستند و کسانی که می دانند چگونه مقادیر بهینه خود را به درستی شناسایی کنند اساساً فرصت های معاملاتی مطلوب و سطوح قابل قبول ریسک را شناسایی می کنند. ارزیابی ریسک با استفاده از حد سود و ضرر می تواند نقش مهمی در حفظ و رشد پورتفولیوی شما داشته باشد. نه تنها به طور سیستماتیک از دارایی های خود با اولویت دادن به معاملات کم ریسک محافظت می کنید، بلکه از نابودی کامل پرتفوی خود نیز جلوگیری می کنید. بنابراین، بسیاری از معامله گران از حد سود و ضرر در استراتژی های مدیریت ریسک خود استفاده می کنند.
جلوگیری از معاملات هیجانی
وضعیت عاطفی فرد در هر لحظه میتواند به شدت بر تصمیمگیری او تأثیر بگذارد، و به همین دلیل است که برخی از معاملهگران برای اجتناب از معامله تحت استرس، ترس، طمع یا سایر احساسات تاثیرگذار به یک استراتژی از پیش تعیینشده تکیه میکنند. یادگیری تشخیص زمان بستن یک پوزیشن می تواند به شما کمک کند تا از معاملات آنی خودداری کنید و به شما این امکان را می دهد که معاملات خود را به صورت استراتژیک مدیریت کنید.
محاسبه نسبت ریسک به ریوارد
حد سود و ضرر برای محاسبه نسبت ریسک به ریوارد (سود) معامله استفاده می شود. ریسک به ریوارد، اندازه گیری ریسک در ازای پاداش های بالقوه است. به طور کلی، بهتر است وارد معاملاتی شوید که نسبت ریسک به ریوارد کمتری دارند، زیرا به این معنی است که سود بالقوه شما بیشتر از ریسکهای بالقوه است.
با این فرمول می توانید نسبت ریسک به ریوارد را محاسبه کنید:
نسبت ریسک به ریوارد = (قیمت ورودی – قیمت حدضرر) / (حدسود – قیمت ورودی)
نحوه محاسبه حد سود و حد ضرر
روشهای مختلفی وجود دارد که معاملهگران میتوانند برای تعیین سطوح بهینه حد ضرر و حد سود از آنها استفاده کنند. این رویکردها ممکن است به طور مستقل یا در ترکیب با روشهای دیگر مورد استفاده قرار گیرند، اما هدف نهایی همچنان یکسان است: استفاده از دادههای موجود برای تصمیمگیری آگاهانهتر درباره زمان بستن یک موقعیت معاملاتی.
سطوح حمایت و مقاومت
حمایت و مقاومت مفاهیم اصلی آشنا برای هر معامله گر تکنیکال در بازارهای سنتی و ارزهای دیجیتال هستند. سطوح حمایت و مقاومت مناطقی در نمودار قیمت هستند که احتمال افزایش فعالیت معاملاتی، چه خرید و چه فروش، بیشتر است. در سطوح حمایت، انتظار میرود روند نزولی به دلیل افزایش سطح فعالیت خرید متوقف شود. در سطوح مقاومت، انتظار میرود روندهای صعودی به دلیل افزایش سطح فعالیت فروش متوقف شود. معامله گرانی که از این روش استفاده می کنند معمولاً حد سود خود را درست بالاتر از سطح حمایت و سطح حد ضرر را درست زیر سطح مقاومتی که شناسایی کرده اند تعیین می کنند.
میانگین های متحرک
شاخص میانگین متحرک (Moving Average) نویز بازار را فیلتر می کند و داده های مربوط به قیمت را برای ارائه جهت یک روند صاف می کند. میانگین متحرک (MA) را می توان در یک دوره کوتاه تر یا طولانی تر، بسته به ترجیحات معامله گران، محاسبه کرد. معاملهگران میانگینهای متحرک را از نزدیک زیر نظر دارند و به دنبال فرصتهایی برای فروش یا خرید هستند که در سیگنالهای متقاطع ارائه میشوند، جایی که دو منحنی میانگین متحرک مختلف روی یک نمودار تلاقی میکنند. به طور معمول، معاملهگرانی که از میانگین متحرک استفاده میکنند، سطوح حد ضرر را زیر میانگین متحرک بلندمدت شناسایی میکنند.
روش درصدی
به جای یک سطح از پیش تعیین شده که با استفاده از شاخص های فنی محاسبه می شود، برخی از معامله گران از یک درصد ثابت برای تعیین سطوح SL و TP استفاده می کنند. برای مثال، زمانی که قیمت دارایی 5 درصد بالاتر یا کمتر از قیمتی که وارد کردهاند، موقعیت خود را ببندند. این یک رویکرد ساده است که برای معامله گرانی که آشنایی چندانی با اندیکاتورهای فنی ندارند، به خوبی جواب می دهد.
ما به چند ابزار متداول تحلیل تکنیکالب که برای شناسایی حد سود و ضرر استفاده میشوند اشاره کردیم، اما معاملهگران از بسیاری از شاخصهای دیگر استفاده میکنند. این شامل شاخص قدرت نسبی (RSI) است که یک شاخص حرکتی است که نشان میدهد یک دارایی بیش از حد خرید شده یا بیش از حد فروخته شده و باندهای بولینگر (BB) که نوسانات بازار را اندازهگیری میکند، است.
سخن پایانی
بسیاری از معاملهگران و سرمایهگذاران از یک یا ترکیبی از روشهای بالا برای محاسبه سطوح حد ضرر و حد سود استفاده میکنند. این سطوح بهعنوان انگیزههای تکنیکال برای خروج از معامله برای آنها عمل میکند. توجه داشته باشید که این سطوح برای هر معامله گر منحصر به فرد است و عملکرد موفقیت آمیز را تضمین نمی کند. در عوض، آنها تصمیم گیری را هدایت می کنند و آن را سیستماتیک تر و قوی تر می کنند. بنابراین، ارزیابی ریسک با شناسایی سطوح حد سود و ضرر یا استفاده از سایر استراتژیهای مدیریت ریسک یک عادت معامله گری خوب است.
برای مطالعه اخبار مرتبط با رمزارزها در ایران و جهان، وبلاگ و کانال خبری ما را دنبال کنید.