داستان سقوط UST و لونا چه بود؟
لونا (LUNA) رمزارز بومی شبکه ترا میباشد که توسط شرکت ترافرم لبز و شخصی به نام دوکوان پایهگذاری شد. شبکه ترا همچنین دارای یک استیبل کوین به نام UST بود. استیبل کوینها برای محافظت از سرمایهگذاران در برابر رفتار نامنظم ارزهای دیجیتال طراحی شده است. به این صورت که قیمت آنها همیشه ثابت است. استیبل کوینها معمولا به یک ارز دیجیتال پشتیبانی کننده یا به یک پول فیات مانند دلار آمریکا مرتبط هستند. در پروژه ترا، رمزارز لونا در واقع رمزارز پشتیبان UST بود. بنا به دلایلی، این رمزارز سقوط کرد و باعث از بین رفتن ارزشی در حدود 40 میلیارد دلار از بازار کریپتو شد.
موضوع از اینجا شروع شد که کل سیستم استیبل کوین ترا در ماه می 2022 در نتیجه بی ثباتی قیمت LUNA از بین رفت که این امر نیز تأثیر منفی بر قیمت های UST داشت. LUNC عملکرد قوی خود را برای چند سال اول حفظ کرد. تا پایان سال 2021، حتی در بین 10 ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار قرار داشت. اما در می 2022، سیستم Terra منفجر شد و یک فورک جدید ایجاد شد. در اصل نسخه جدیدی از لونا معرفی شد که امروزه با نماد LUNA شناخته میشود و نسخه قدیمی و شکست خورده آن به LUNC تغییر نام داد.
به دنبال این جریانات، بازار کریپتو وارد یک زمستان سخت شد. بسیاری از کمپانیهای فعال در حوزه کریپتو تحت تاثیر این ریزش قرار گرفتند و یکی پس از دیگری اعلام ورشکستگی کردند. دو کوان بنیانگذار نیز به دنبال مشکلات قضایی و البته پیگیری دولت کره جنوبی فراری شد و درحال حاضر از مکان زندگی وی اطلاعاتی در دسترس نیست.
لونا کلاسیک LUNC
ترا کلاسیک یا همان لونا کلاسیک در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله در حدود قیمت 0.000176 دلار معامله میشود. این رمزارز با ارزش بازاری در حدود 1.05 میلیارد دلار در رتبه 50 بر اساس ارزش بازار قرار دارد. طبق دادههای کوین مارکت کپ، این رمزارز از بالاترین قیمت خود در حدود 119 دلار، نزدیک به صد در صد ریزش داشته است.
لونا کلاسیک همچنان در بسیاری از صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز معامله میشود. بیشترین حجم معاملات آن مربوط به صرافی بایننس است که رقمی در حدود 20 میلیون دلار را در زمان نگارش مقاله شامل میشود.
پس از سقوط و فاجعه ترا بسیاری از طرفداران و سرمایهگذاران این رمزارز سعی در ایجاد برنامههای مختلف برای احیای این ارز دیجیتال کردند. از جمله این تلاشها میتوان به برنامه توکن سوزی لونا کلاسیک اشاره کرد که در برخی از استخرهای نقدینگی و استیکینگ درحال اجرا است. همچنین بایننس نیز اعلام کرد که از یک برنامه توکن سوزی مشابه حمایت میکند.
با اینحال موضوع اصلی که ذهن سرمایهگذاران این ارز دیجیتال را مشغول خود کرده این است که آیا روزی لونا کلاسیک به شکوه سابق خود خواهد رسید یا خیر؟ و البته تعداد بسیاری هم دنبال قیمتهای در اوج لونا نیستند و صرفا به دنیال نشانههایی میگردند که قیمت 1 دلاری را برای لونا کلاسیک شکست خورده نوید دهد.
برای مطالعه اخبار مرتبط با رمزارزها در ایران و جهان، وبلاگ و کانال خبری ما را دنبال کنید.