علت ریزش امروز ارز دیجیتال چی بود؟ بررسی ۳ علت ریزش بازار و ریزش قیمت بیت کوین

انتشار 4 روز قبل
آنچه می‌خوانید...

علت ریزش ارز دیجیتال امروز چیست؟ چه دلیلی پشت ریزش قیمت بیت کوین و سایر ارزها نهفته است؟ به خواندن ادامه دهید تا با مهم‌ترین دلایل سقوط بازار کریپتو پی ببرید.

فهرست عناوین این نوشته
دلیل ریزش ارز دیجیتال و قیطمت بیت کوین چیست

فرقی نمی‌کند که از سرمایه‌گذاران باتجربه باشید یا تنها اخبار این بازار را دنبال کنید، زیرا در هر صورت، علت ریزش ارز دیجیتال می‌تواند برای شما مبهم باشد. به نظر می‌رسد که بازار ارزهای دیجیتال همواره افت و خیزهای شدید و غیرقابل‌پیشبینی زیادی را تجربه می‌کند، اما خوب است بدانید که این ریزش‌ها و اوج‌گیری‌ها بی‌دلیل نیستند.

ریزش بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند سرمایه‌گذاران را به وحشت بیاندازد و دارایی‌های زیادی را از ببرد، اما با شناخت دلایل آن، می‌توانید خود را برای سقوط‌های ناگهانی آماده کنید و سرمایه‌گذاری‌های خود را بر اساس شرایط بازار تنظیم کنید. در ادامه، به بررسی دلایل ریزش بازار و قیمت بیت کوین می‌پردازیم.

دلیل ریزش ارز دیجیتال چیست؟

هر بار که قیمت بیت کوین ریزش می‌کند یا ارزهای دیجیتال زیادی با افت قیمت مواجه می‌شوند، برخی سرمایه‌گذاران به این باور می‌رسند که بازار ارزهای دیجیتال نابود خواهد شد. البته اگر بتوانید رویدادهایی که به ریزش بازار منجر می‌شوند را تحلیل کنید، همچین نگرانی‌هایی نخواهید داشت.

هنگامی که می‌پرسید دلیل ریزش ارز دیجیتال امروز چیست، معمولا دلیل بنیادی و مقصر اصلی، نوسانات بازار است. ارزهای دیجیتال دارایی‌های نوظهوری هستند و قانون‌گذاری محدودی دارند، که آن‌ها را در معرض تغییرات شدید قیمت قرار می‌دهد. عوامل مختلفی مانند معاملات بزرگ، رویدادهای خبری و تغییر در احساسات بازار می‌تواند این نوسانات گسترده را به دنبال داشته باشد.

همچنین، از آن‌جا که یک نهاد مرکزی مسئول قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال نیست، این بازار ماهیتی پرنوسان دارد. علاوه بر آن، سرمایه‌گذاران نیز در زمان‌های عدم قطعیت تصمیمات عجولانه‌ای می‌گیرند، که حرکات ناگهانی قیمت را در پی خواهد داشت و می‌تواند به ریزش بازار منجر شود. گاهی اوقات نقدینگی پایین برخی ارزهای دیجیتال نیز آن‌ها را در معرض دستکاری قیمت قرار می‌دهد. برای مثال، کلاهبرداری پامپ و دامپ (Pump and Dump) می‌تواند به طور کاذب قیمت ارزها را بالا ببرد و هنگام خروج خاطیان از بازار، سقوط شدید قیمت توکن را به همراه خواهد داشت.

البته به طور کلی، ترکیبی از گمانه‌زنی، قانون‌گذاری، اخبار، نقدینگی، ریسک‌های تکنولوژی و تأثیرات خارجی به نوسانات بازار ارزهای دیجیتال منجر می‌شوند و در ادامه نگاه دقیق‌تری به این دلایل خواهیم داشت.

دلیل اول: اختلال در تکنولوژی ارزهای دیجیتال

ریزش ارز دیجیتال به دلیل اختلال در تکنولوژی

ارزهای دیجیتال بر پایه تکنولوژی بلاکچین بنا شده‌اند، که به زبان ساده، یک دفتر کل غیرمتمرکز است که همه تراکنش‌ها را در خود ثبت می‌کند. البته این تکنولوژی گاهی به مشکلاتی بر می‌خورد، که سقوط بازار ارزهای دیجیتال را در پی خواهد داشت. برخی از این مشکلات شامل:

چالش‌های مقیاس‌پذیری

از آن جا که همواره افراد و سازمان‌های بیشتری به کاربران ارزهای دیجتال اضافه می‌شوند، ظرفیت بلاکچین برای انجام تراکنش‌ها تحت فشار قرار می‌گیرد، که می‌تواند کارمزدهای بالا و پردازش کند تراکنش‌ها را در پی داشته باشد. اگر این مشکلات ادامه‌دار شوند، امکان استفاده روزمره ارزهای دیجیتال را تحت تأثیر قرار می‌دهند، که به سقوط بازار منجر می‌شود.

امنیت ارزهای دیجیتال

با اینکه تکنولوژی بلاکچین ماهیت امنی دارد، همچنان می‌تواند در معرض هک شدن، کلاهبرداری و آسیب‌پذیری باشد. هک شدن صرافی‌های ارز دیجیتال محبوب و دسترسی غیرمجاز به کیف‌پول‌ها می‌توانند اعتماد کاربران را متزلزل کنند. اگر سرمایه‌گذاران دغدغه ارزهای دیجیتال خود را داشته باشند، ممکن است از بازار خارج شوند و سقوط ناگهانی قیمت رمزارزها را منجر شوند.

اشباع شدن بازار

نوآوری در تکنولوژی رمزارزها تیغی دولبه برای بازار است. کوین‌ها و توکن‌های جدید با ویژگی‌ها و کاربردهای متنوع بی‌وقفه به بازار اضافه می‌شوند، که اشباع شدن بازار را در پی دارد. هنگامی که گزینه‌های زیادی در بازار موجود باشد، سرمایه‌‌‌گذاری‌ها پراکنده خواهند شد، که ارزش رمزارزهای موجود را تضعیف می‌کند.

فورک‌ها و رقابت پروژه‌ها

گاهی اوقات اختلاف نظر در مسیر توسعه ارزهای دیجیتال به ایجاد فورک و ناپایدار شدن بازار منجر می‌شود. به‌روزرسانی‌های شبکه و ایجاد فورک در بازار نسبتا رایج است، اما می‌تواند اختلالات موقتی در بازار به همراه داشته باشد. برای مثال، عدم توافق کاربران می‌تواند به تقسیم بلاکچین منجر شود، که به ایجاد دو رمزارز مختلف ختم خواهد شد، برای مثال بیت کوین و بیت کوین کش. این امر به عدم قطعیت منجر می‌شود، که اختلال در ثبات بازار را در پی خواهد داشت.

دلیل دوم: گمانه‌زنی و احساسات بازار

ریزش ارز دیجیتال به دلیل احساسات بازار

بازار ارزهای دیجیتال بازاری منحصربه‌فرد به شمار می‌رود، زیرا ارزش آن شدیدا از احساسات کاربران تأثیر می‌پذیرد. قیمت رمزارزها تنها به عرضه و تقاضا مربوط نیست، بلکه به ساز گمانه‌زنی‌های عموم مردم نیز می‌رقصد.

برای مثال، می‌توانید قدرت احساسات بازار را به وضوح در انفجار ناگهانی رمزارزها در سال ۲۰۱۷ مشاهده کنید. قیمت بیت کوین در آن سال از زیر ۱ دلار به ۲۰،۰۰۰ دلار رسید، که به دلیل هیجانات و این باور بود که ارزهای دیجیتال آینده بازارهای مالی هستند. اما هنگامی که احساسات تغییر کردند، ریزش قیمت بیت کوین در دو ماه اول ۲۰۱۸ به حدود ۶۵ درصد رسید و بسیاری از سرمایه‌گذاران را درباره دلیل ریزش ارز دیجیتال در هاله‌ای از ابهام باقی گذاشت.

برخی از دلایل ریزش بازار کریپتو به دلیل احساسات بازار شامل:

ترس از دست دادن فرصت‌ها (فومو)

هنگامی که بازار ارزهای دیجیتال اوج می‌گیرد، سرخوشی در پی آن پدیدار می‌شود. افراد سریعا اقدام به خرید می‌کنند و قیمت‌ها ناگهان سر به فلک می‌شوند. از آن جا که به نظر می‌رسد همه در حال سود کردن باشند، ترس از دست دادن فرصت‌ها افراد بیشتری را به بازار رمزارزها می‌کشاند.

ترس، عدم قطعیت، شک (فاد)

به همین شکل، هنگامی که بازار روندی نزولی پیش می‌گیرد، ترس و وحشت فراگیر می‌شود. افراد شروع به فروش سرمایه‌گذاری‌های خود می‌کنند، زیرا می‌ترسند که ضررهای بیشتری متحمل شوند. این ترس چرخه‌ای بی‌پایان از ریزش ارز دیجیتال را در پی خواهد داشت. جالب است بدانید که همچنین نوساناتی معمولا دلیل مستحکمی ندارد. حتی ممکن است یک توییت از چهره‌های سرشناس بازار یا یک مقاله خبری به تغییرات شدید احساسات بازار منجر شود.

پیروی از جمع

گاهی اوقات سرمایه‌گذاران یک ارز را خریداری می‌کنند فقط به این دلیل که باور دارند ارزش آن افزایش خواهد یافت و نه به این دلیل که ارزش ذاتی دارد. همچنین اگر باور داشته باشند که ارزش آن افت خواهد کرد، دست به فروش می‌زنند، بدون این که دلیل واقعی آن را بدانند. این تفکر گروهی یکی از دلایل مهم نوسانات است.

دلیل سوم: تأثیر اقتصاد جهانی و چالش‌های قانونی

ریزش بازار کریپتو به دلیل اقتصاد کلان

ماهیت دیجیتالی رمزارزها موجب شده است تا این بازار از دید دولت‌ها و سازمان‌های مالی به پدیده‌ای منحصربه‌فرد تبدیل شود. البته این بازار کاملا از اقتصاد جهانی جدا نیست و چالش‌های سایر بازارها نیز می‌تواند بازار ارزهای دیجیتال را دچار اختلال کند. بیایید نگاه دقیق‌تری به تأثیرات بازارها و سازمان‌های دیگر بر ریزش ارز دیجیتال داشته باشیم:

عدم وجود چهارچوب‌های قانونی جهانی

از آنجا که چهارچوب قانونی جهانی منسجمی برای ارزهای دیجیتال وجود ندارد، قوانین و دستورالعمل‌های پراکنده‌ای در این خصوص این بازار به چشم می‌خورد. این عدم قطعیت درباره قوانین ارزهای دیجیتال می‌تواند به سقوط بازار رمزارزها منجر شود. این سوال که رمزارزها یک دارایی خام هستند یا نوعی سهام یا پدیده‌ای کاملا جدید، همچنان اختلاف نظرهای زیادی برمی‌انگیزد و رویکردهای متفاوتی برای قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال را به همراه دارد.

برای مثال، کشورهایی مانند ژاپن، ارزهای دیجیتال را با آغوش باز پذیرفته‌اند و قوانین واضحی برای استفاده از آن تعیین کرده‌اند؛ در حالی که برخی کشورها مانند چین، با اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های سخت‌گیرانه، شوک‌های زیادی به بازار وارد کرده‌اند.

معمولا قانون‌گذاران رویکرد سختگیرانه‌ای به ارزهای دیجیتال دارند. خبر قانون‌گذاری‌های جدید یا اقدامات دولت‌ها می‌تواند خرید و فروش ناشی از ترس را در بازار ارزهای دیجیتال رقم بزند.

بحران‌های اقتصادی جهانی

یکی از عوامل کلیدی ریزش بازار کریپتو، بی‌ثباتی در اقتصاد جهانیست. هنگامی که بازارهای مالی سنتی دچار نوسان می‌شوند، برای مثال یک رکود اقتصادی شدید را تجربه می‌کنند، قیمت رمزارزها به شیوه‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد. ممکن است برخی سرمایه‌گذاران برای پوشش ریسک نوسانات اقتصادی به ارزهای دیجیتال پناه بیاورند، که قیمت ارزها را بالا می‌برد. از طرفی دیگر، ممکن است برخی بخواهند دارایی‌های دیجیتالی خود را برای جبران ضررهای بازارهای سنتی نقد کنند، که به کاهش قیمت منجر خواهد شد.

تغییرات گسترده در بازارهای سرمایه‌گذاری جهانی

عواملی مانند تغییر سیاست‌های پولی یا نرخ تورم، قیمت ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین را تحت تأثیر قرار خواهد دارد، که معمولا به عنوان طلای دیجیتال شناخته می‌شود. ممکن است سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال را به عنوان یک دارایی امن یا راهکاری برای تنوع‌بخشی ببیند و از آن‌ها برای مقابله با این تغییرات اقتصادی استفاده کنند. با درک تأثیر اقتصاد کلان بر بازار ارزهای دیجیتال، می‌توانید صعود یا ریزش ارزهای دیجیتال به دلیل رویدادهایی که از بازار رمزارزها فراتر می‌روند را پیشبینی کنید.

دلیل چهارم: عملکرد سرمایه‌گذاران

ریزش بازار به دلیل سرمایه گذاری

گاهی اوقات ممکن است دلیل ریزش ارز دیجیتال امروز، به دلیل تصمیمات سرمایه‌گذاران باشد. در ادامه برخی دلایل که از دل بازار معاملاتی رمزارزها بر می‌خیزند را بررسی می‌کنیم:

اهرم بی‌رویه در معاملات

گاهی اوقات افزایش ریسک‌پذیری معامله‌گران ارزهای دیجیتال، دلیل اصلی ضرر کردن آن‌ها در بازار است. برای مثال، هنگامی که نسبت معاملات اهرم‌دار بیت کوین در اوایل ژانویه ۲۰۲۲ به اوج خود رسید، در کوتاه‌مدت به حجم بالای نوسانات ارزهای دیجیتال منجر شد. افرادی که با استفاده از اهرم اقدام به خرید قراردادهای فیوچرز کرده بودند، با افت قیمت بیت کوین، نقدینگی شدید معاملات لانگ خود را تجربه کردند، که سقوط شدیدتری در پیش داشت.

چالش‌های نقدینگی

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بازار ارزهای دیجیتال، نقدینگی بازار است، به خصوص هنگامی که معاملات اهرم‌دار اوج می‌گیرند. برخلاف بازارهای سنتی، همیشه خریدارانی نیستند که حاضر به خرید رمزارزها باشند، به خصوص در زمان‌هایی که بازار کم‌فعالیت‌تر از همیشه است. از طرف دیگر، هنگامی که یک نهنگ بزرگ تصمیم می‌گیرد دارایی‌های خود را بفروشد، حجم بالایی از دارایی وارد بازار می‌شود. با ورود بیش از حد رمزارزها به بازار، عرضه از تقاضا پیشی می‌گیرد و قیمت دارایی افت می‌کند.

اصلاح قیمت پس از رشد ناگهانی

اگر بازار ارزهای دیجیتال در ماه‌های پیشین رشدی شدید تجربه کرده باشد، این اوج‌گیری سریع یک اصلاح قمیت را به دنبال خواهد داشت.

هنگام ریزش ارز دیجیتال چکار کنیم؟

عبور از دوران ریزش ارز دیجیتال می‌تواند استرس‌آور باشد، اما با استراتژی درست و آشنایی با راهکارهای کاربردی، می‌توانید این شرایط بحرانی را پشت سر بگذارید و بهترین فرصت‌ها را سقوط بازار به دست آورید. اگر دلیل ریزش ارز دیجیتال را بدانید و برای مقابله با این شرایط آماده باشید، می‌توانید از ریزش سبد سرمایه‌گذاری خود جلوگیری کنید. البته این نکات نمی‌توانند به عنوان مشاوره مالی تلقی شوند و لازم است پیش از هر گونه اقدام، تحقیقات لازم را انجام دهید و شرایط بازار را بسنجید.

از سر وحشت نفروشید

اولین قانون برای پشت سر گذاشتن سقوط بازار کریپتو، این است که آرامش خود را حفظ کنید. معمولا هنگام ریزش بازار ارز دیجیتال، احساسات اوج می‌گیرند و به تصمیمات عجولانه منجر می‌شوند. یکی از اشتباهات رایج سرمایه‌گذاران، فروش به دلیل ترس است. این کار معمولا ضررها را قطعی می‌کند، که ورود دوباره به بازار در زمان مناسب را چالش‌برانگیز خواهد کرد. به همین دلیل، لازم است آرامش خود را حفظ کنید، از اخذ تصمیمات عجولانه خودداری کنید و به خاطر داشته باشید که ریزش بازار معمولا بهبود اوضاع را در پی خواهد داشت.

تحقیق کنید

خوب است هنگام ریزش بازار کریپتو، با انجام تحقیقات عمیق و زیربینانه درباره ارزهای دیجیتال و پروژه‌های بلاکچین، وقت خود را عاقلانه سپری کنید. با این کار، می‌توانید به ویژگی‌های بنیادی، تکنولوژی و پتانسیل بلند مدت آن‌ها پی ببرید. کسب این اطلاعات می‌تواند در زمان بهبودی بازار، برای تشخیص فرصت‌های معاملاتی مناسب مفید باشد. به خاطر داشته باشید که دانش بهترین منجی شما در بازار ارزهای دیجیتال است.

استراتژی هودل

استراتژی HODL، که به نگهداری بلندمدت دارایی‌ها اشاره دارد، یکی از رویکردهای محبوب در زمان ریزش بازار محسوب می‌شود. این استراتژی شامل خرید و نگهداری بلندمدت ارزهای دیجیتال، فارغ از روندهای کوتاه‌مدت بازار می‌شود و مبتنی بر این باور است که برخی دارایی‌ها، پتانسیل رشد بلندمدت را دارند. البته این استراتژی برای همه دارایی‌ها یا سرمایه‌گذاران مناسب نیست و برای به‌کارگیری آن لازم است تحقیقات لازم را انجام دهید.

تنوع‌بخشی به پورتفولیو

تنوع‌بخشی یکی از استراتژی‌های مدیریت ریسک است که به شما کمک می‌کند هنگام ریزش ارزهای دیجیتال، از دارایی‌های خود محافظت کنید. با تخصیص دارایی‌ها به رمزارزها و کلاس‌های دارایی مختلف، تأثیرپذیری از ریسک یک دارایی خاص را کاهش می‌دهید. با این کار، می‌توانید بهتر از دارایی‌های خود محافظت کنید.

تعیین حد ضرر و استفاده از ربات ترید

تعیین سفارش حد ضرر می‌تواند منجی شما باشد. حد ضرر به سطوحی اشاره دارد که حاضرید یک دارایی را بفروشید تا ضررهای خود را محدود کنید. با تعیین آن، می‌توانید بخشی از استراتژی مدیریت ریسک خود را خودکارسازی کنید و از تصمیمات احساسی بپرهیزید.

همچنین ربات‌های ترید و نرم‌افزارهای خودکارسازی معاملات نیز به شما اجازه می‌دهند معاملات خود را بر اساس اهداف قیمتی خاصی از پیش تنظیم کنید. از آنجا که بازار ارزهای دیجیتال همه‌روزه و ۲۴ ساعته فعال است، نوسانات می‌توانند هر لحظه بروز پیدا کنند.

تحلیل دلیل ریزش ارز دیجیتال طول تاریخ

درک تاریخچه بازار ارزهای دیجیتال به شما کمک می‌کند تا هنگام عبور از دوره بحران، درک بهتری از دلیل سقوط بازار کریپتو داشته باشید. تا به حال بارها فعالان حوزه ارزهای دیجیتال از خود پرسیده‌اند که چرا بازار کریپتو در حال ریزش است، یا دلیل ریزش ارز دیجیتال امروز چیست؟ در ادامه برخی از مهم‌ترین سقوط‌های تاریخی این بازار را بررسی می‌کنیم.

دلیل سقوط ارز دیجیتال لونا – سال ۲۰۲۲

سقوط ترا لونا در سال ۲۰۲۲ شوک بزرگی در دنیای ارزهای دیجیتال در پی داشت. سقوط باورنکردنی ۹۹.۹۹۹۱ درصدی ارز لونا یکی از تاریک‌ترین دوره‌های تاریخ کریپتو به شما می‌رود. توکن بومی ترا، یعنی لونا، از مبلغ گزاف ۱۱۶ دلاری به ۰.۰۰۰۱ دلار سقوط کرد، که نوسانات شدید بازار کریپتو را به خوبی به نمایش می‌گذارد.

دلیل این سقوط، بی‌ثباتی استیبل کوین ترا، یعنی UST بود، که نمی‌توانست ارزش ۱ دلاری خود را حفظ کند. این ناتوانی به افزایش شدید فروش ناشی از ترس منجر شد، که نابودی کامل ارزش لونا را در پی داشت. برای تحلیل سقوط ارز دیجیتال لونا، لازم به شرایط ترا، لونا و UST توجه داشته باشید.

ریزش ارز دیجیتال لونا

ترا یک بلاکچین تخصصی استیبل‌کوین‌ها و نرم‌افزارهای غیرمتمرکز و لونا رمزارز بومی آن برای انجام تراکنش‌ها، حاکمیت و استیکینگ بود. UST نیز استیبل‌کوین الگوریتمی ترا بود که هدف داشت با تنظیم موجودی لونا، ارزش خود را برابر ۱ دلار آمریکا نگه دارد. اما چه چیزی به ریزش لونا منجر شد؟

پیش از سقوط فاجعه‌بار آن، حدود ۲ میلیارد دلار UST از پروتکل انکر از استیک بودن خارج شدند و صدها میلیون توکن آن نیز فروخته شدند. با اینکه دلیل این اقدامات مشخص نیست، اما برخی گمان می‌کنند که به دلیل یک حمله شرورانه به اکوسیستم ترا اتفاق افتاده است. در هر حال، این فروش گسترده قیمت UST را به ۰.۹۱ دلار رساند، که موجب شد تا سرمایه‌گذاران برای معامله UST با لونا به صرافی هجوم ببرند، زیرا ۱ واحد UST معادل ۱ دلار از ارز لونا بود. همزمان، بازار کلی ارزهای دیجیتال نزولی بود، که سقوط شدید قیمت لونا را رقم زد.

در این شرایط، مشکلی جدید ظهور کرد، زیرا UST برای ثبات خود به لونا تکیه بود و با افت قیمت این استیبل‌کوین، اعتماد به لونا نیز کاهش یافت. سقوط این دو ارز موجب شد تا سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را به بازار وارد کنند. همه این عوامل دست به دست هم دادند تا لونا را تقریبا بی‌ارزش کنند.

دلیل ریزش بیت کوین – سال ۲۰۲۲

در سال ۲۰۲۲، بازار کریپتو یکی از شدیدترین نوسانات خود را تجربه کرد، به طوری که سرمایه‌گذاران شوک بزرگی را تجربه کردند. فروش ناشی از ترس آن سال تأثیر عمیقی بر بازار ارزهای دیجیتال گذاشت، به طوری که ریزش بیت کوین، شاه ارزهای دیجیتال، به میزان باورنکردنی ۷۲.۴۴% رسید. البته این ریزش ارز دیجیتال یک چالش موقت نبود، بلکه شتاب گرفت و ضررهای قابل‌توجهی رقم زد. قیمت بیت کوین که روزی رقم چشمگیر ۶۹،۰۴۴ دلار را به ثبت رسانده بود، تا سطح حقیرانه ۱۹،۰۴۷ دلار پایین آمد.

ریزش قیمت بیت کوین

در اوایل ۲۰۲۲، اشتیاق سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال به اوج خود رسید، که به اوج‌گیری فوق‌العاده ارزهای دیجیتال منجر شد. اما پس از گذر چند ماه، همه چیز شدیدا سقوط کرد. ریزش قیمت بیت کوین، که به یک چهارم ارزش سال گذشته خود رسیده بود، با عواقب نابودی صرافی FTX همراه شد و کل بازار را تکان داد. در حالی که در ابتدای سال شرکت‌های کریپتویی ده‌ها میلیون دلار وقف بازاریابی کردند و هیجانات بازار در دو ماه اول سال به اوج رسیده بود، به نظر می‌رسید که همه در حال کسب سودهای باورنکردنی هستند. البته اوج هیجانات دوام زیادی نداشت.

پس از تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره، بازار ارزهای دیجیتال نیز شوکه شد. بسیاری باور داشتند که ارزهای دیجیتال، از جمله بیت کوین، مانند طلا به عنوان محافظی در برابر تورم عمل خواهد کرد. اما در واقعا، قیمت بیت کوین شروع به ریزش کرد و سایر ارزهای دیجیتال نیز به دنبال آن سقوط کردند.

همچنین مشکلات سیستمی این صنعت نیز آشکار شدند، که نگرانی سرمایه‌گذاران را در پی داشت. مشخص شد که بسیاری از شرکت‌های کریپتویی بیش از حد توان خود بدهی داشتند، مدیریت ریسک ضعیفی از خود نشان دادند یا درگیر فعالیت‌های مجرمانه بوده‌اند.

ریزش بازار کریپتو پس از ورشکستگی FTX – سال ۲۰۲۲

ورشکستگی FTX به تنهایی موجب ریزش ارزهای دیجیتال نشد، اما یکی از دلایلی بود که بازار ارزهای دیجیتال را شدیدا تحت تأثیر قرار داد. FTX به عنوان یکی از صرافی‌های بزرگ ارز دیجیتال، در ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲ ورشکستگی خود را اعلام کرد. در ادامه، مدیرعامل و بنیان‌گذار سابق این صرافی، سم بنکمن فراید، آتش این رسوایی را با دستگیری خود در ۱۲ دسامبر شعله‌ور کرد. او به ۸ جرم مختلف، از جمله تخلف مالی الکترونیکی و تلاش برای کلاه‌برداری از سرمایه‌گذاران متهم شد. شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا آشکار کرد که او از دارایی‌های کاربران برای سرمایه‌گذاری‌های شخصی خود، از جمله سرمایه‌گذاری در املاک و اهدا به کمپین‌های سیاسی، استفاده می‌کرد.

ریزش بازار کریپتو به دلیل سقوط صرافی

سقوط صرافی FTX موجی در بازار رمزرزها ایجاد کرد و همه ارزهای دیجیتال و صرافی‌هایی که به FTX و توکن بومی آن، FTT مربوط بودند را تحت تأثیر قرار داد. اما دلیل اصلی سقوط این صرافی چه بود؟ عامل اصلی، کمبود نقدینگی و مدیریت اشتباه دارایی‌ها بود، که به برداشت گسترده سرمایه‌گذاران منجر شد. البته این سقوط فقط FTT را تحت تأثیر قرار نداد، بلکه ریزش بیت کوین و اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال را نیز در پی داشت.

عاقبت این صرافی هشداری برای سرمایه‌گذاران است که آسیب‌پذیری‌های بازار ارزهای دیجیتال را فراموش نکنند و اهمیت شفافیت، پیروی از قوانین و مدیریت صحیح دارایی‌ها را بدانند.

آینده بازار کریپتو پس از ریزش چگونه خواهد بود؟

اگر برای اولین بار در حال گذار از دوره ریزش ارز دیجیتال هستید، این عدم قطعیت می‌تواند ترسناک باشد. اما در نظر داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال بارها در سال‌های ۲۰۱۳، ۲۰۱۵، ۲۰۱۸ و بعدتر بازاری مرده اعلام شده، اما توانسته قوی‌تر از همیشه باز گردد. آینده بیت کوین و سایر رمزارزها چشم‌اندازی روشن را به نمایش می‌گذارد، زیرا دارایی‌های دیجیتالی بیشتر از همیشه توسط جامعه جهانی، موسسه‌ها، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران پذیرفته شده‌اند.

در حال حاضر ۹ از ۱۰ بانک مرکزی در حال بررسی به‌کارگیری ارزهای دیجیتال هستند و حتی بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی سرشناس نیز Web3 را با محصولات خود ادغام کرده‌اند. به نظر می‌رسد که در بلند مدت، ارزش ذاتی رمزارزها به تداوم رشد آن‌ها منجر خواهد شد.

چرا بازار ارز دیجیتال امروز ریزش کرد؟

دلیل ریزش بازار ارز دیجیتال می‌تواند به دلیل اختلالات بلاکچین، اخبار اقتصاد کلان، تغییر احساسات بازار یا خرید و فروش‌های ناگهانی سرمایه‌گذاران باشد. شاید این ریزش برای سرمایه‌گذاران دلهره‌آور باشد، اما لازم است در این شرایط آرامش خود را حفظ کنید و عجولانه اقدام نکنید.

آیا بازار ارز دیجیتال پس از ریزش دوباره صعودی می‌شود؟

با اینکه نمی‌توان با قطعیت پیشبینی کرد که ریزش بازار ارز دیجیتال چقدر طول می‌کشد، اما از این بازار توانسته پس از ریزش‌های تاریخی خود صعودهای بی‌نظیری را به ثبت برساند و با تقویت پذیرش جهانی رمزارزها، انتظار می‌رود که این صعودها ادامه‌دار باشند.

چرا قیمت بیت کوین ریزش کرد؟

ریزش قیمت بیت کوین معمولا در پی تغییر احساسات بازار، سیاست‌گذاری‌های قانونی سختگیرانه، اصلاح قیمت یا عملکرد سرمایه‌گذاران بازار پیش می‌آید.

این محتوا مفید بود؟
نظرات کاربران
می خواهم از پاسخ به کامنتم مطلع شوم
اطلاع از
guest

0 دیدکاه های این نوشته
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها رای بیشتر
بازخورد درون خطی
مشاهده همه دیدگاه ها
صرافی ارزینجا
ARZINJA
صرافی ارزینجا
ارزینجا یکی از قدیمی‌ترین صرافی‌های ایرانی است که معاملات آسان (OTC) و پیشرفته (P2P) بیشتر از 1000 رمزارز را ممکن کرده است. با ساده‌ترین و سریع‌ترین روش احراز هویت می‌توانید همین حالا عضو ارزینجا شوید و با کمترین کارمزد، معامله و سرمایه‌گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال را شروع کنید.
ثبت نام در صرافی ارزینجا
0
در سریعترین زمان ممکن به شما پاسخ خواهیم دادx